• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

29.04.2019

15:50 >> 15:54

PUTIN: ZELENSKI HOĆE DA UKRAJINSKE PASOŠE DODELI RUSIMA...?! ODLIČNO, dogovorićemo zajedničko državljanstvo!

Vesti

PUTIN: ZELENSKI HOĆE DA UKRAJINSKE PASOŠE DODELI RUSIMA...?! ODLIČNO, dogovorićemo zajedničko državljanstvo!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin očekuje da će uspeti da se dogovori sa novoizabranim predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim ako bude govora o zajedničkom državljanstvu.

- Odlično - ocenio je šef ruske države reči Vladimira Zelenskog o tome da je spreman da izda ukrajinske pasoše svim Rusima. 

- Mnogo puta sam govorio da su Ukrajinci i Rusi bratski narodi i više od toga. Uopšte smatram da je to jedan narod. Ako budemo imali zajednički pasoš, od toga će imati koristi i Rusi i Ukrajinci - dodao je Putin nakon uručenja medalja "Heroj rada".

On je dodao da bi bilo pošteno da se bivšem predsedniku Gruzije Mihailu Sakašviliju vrati ukrajinski pasoš.

- Što se tiče sloboda, verovatno bi bilo bolje da se počne, ne sa Rusima, već sa, na primer, Gruzijcima. Na primer, bilo bi pošteno da se vrati ukrajinski pasoš čoveku koji je ranije bio Gruzijac, a danas se smatra Ukrajincem. Mislim na Sakašvilija - dodao je Putin.

- On je na nezakoniti način izgubio državljanstvo, proteran je nezakonito iz zemlje. On bi trebalo da se vrati i vrate mu se narušena prava - dodao je predsednik Rusije.

SRBIJA U NIKAD VEĆOJ OPASNOSTI, BREGZIT JE FARSA ZA JAVNOST - SAD, BRITANIJA I NEMAČKA KRIJU OPASNE NAMERE!

 On smatra da bilo bi dobro da se vrate prava i drugim građanima Ukrajine koji su morali da napuste zemlju, spasavajući se od progona.    

Novoizabrani predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je ranije reagovao na odluku Rusije da uprosti izdavanje pasoša građanima Ukrajine, rekavši da Moskva time "pokušava da namami građane Ukrajine". 

(VIDEO) RUSIJA IZ KALINJINGRADA GUŠI SVE NATO-VEZE U DVE TREĆINE EVROPE: Pentagon može samo da mrzi Moskvu!

On je izrazio sumnju da će to mnogi Ukrajinci poželeti. On je takođe naglasio da će Ukrajina davati ukrajinske pasoše svima "koji su spremni da se bore za slobodu".
    
Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da Rusija ne daje mogućnost dobijanja ruskog državljanstva samo ljudima koji žive u LNR i DNR, razmatraće se mogućnost da se pojednostavi izdavanje ruskog državljanstva za sve građane Ukrajine.      


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dolic

pre 4 godine

Juce sam posao odgovor na jedan comentar sto je jedan gospodin pohvalio ZELENSKO da da RUSKIM STANOVNICIMA PASOSE . JA SAM MU ODGOVORIO DA CE PUTIN BITI JAKO SRECANA NA TU NJEGOVU PROVOKACIJU KAKO JE ZELENSKI PUTINU PONUDIO DRZAVLJANSTO RUSIMA

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija