• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tass/tvzvezda.rs

14.05.2019

13:02

RUSIJA 5 DANA IZ VAZDUHA NADGLEDA BOSNU! Do 17. maja "antonov" posmatra vojne i ostale "interesantne" aktivnosti na teritoriji BiH!

Vesti

RUSIJA 5 DANA IZ VAZDUHA NADGLEDA BOSNU! Do 17. maja "antonov" posmatra vojne i ostale "interesantne" aktivnosti na teritoriji BiH!

Podeli vest

Ruski inspektori će od 13. do 17. maja vršiti letove i vazdušno nadgledanje teritorije Bosne i Hercegovine

Reč je o sprovođenju Sporazuma o otvorenom nebu, a Bosna i Hercegovina je jedna od 34 države potpisnice. Sporazum o otvorenom nebu podrazumeva kontrolu vojnih aktivnosti zemalja potpisnica.

Ruski inspektori će nadgledanje teritorije BiH vršiti iz "antonova AN-30B".

Ovo nije prvi put da Bosnu i Hercegovinu posmatra jedna strana sila. Prethodnih godina teritoriju BiH posmatrale su Ukrajina, Italija, Kanada, Francuska, Nemačka, Mađarska, Belgija, Holandija pa čak i Hrvatska.

NOVA TAKSA ZA TURISTE U CRNOJ GORI! Naplata počinje već 20. maja!

Ugovor o otvorenom nebu potpisan je 1992. godine, a ovakav vid obostranog nadgledanja vojnih aktivnosti ostatak je posthladnoratovskih rešenja na početku ’90-ih godina 20. veka, a sprovodi se i danas.

Podaci koji se prikupe postaju zajedničko “vlasništvo”, odnosno sve zemlje potpisnice mogu pristupiti prikupljenim podacima bez obzira na lokaciju i inicijatora nadgledanja. Ipak, sporazum nije savršen i najveće članice – SAD i Rusija, optužuju jedna drugu da krše dogovorene principe sporazuma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš Milošević

pre 4 godine

Prvo vratiti radar na vrh kopaonika pa onda sve ostalo.

milo

pre 4 godine

nek malo zaviri u moj Krevet da vidi kako Klepam jednu Sumadinku,,,,,,

milo

pre 4 godine

Zaviri malo u Septicku, ili u Pozarevac tamo lezi Slobo srpski Zderac....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija