• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs/Informer.rs

26.05.2019

15:34

(FOTO) TRAMP PRAVIO SELFI U JAPANU, IGRAO GOLF, GLEDAO SUMO RVAČE! Predsednik SAD se provodi „za sve jene“!

Vesti

(FOTO) TRAMP PRAVIO SELFI U JAPANU, IGRAO GOLF, GLEDAO SUMO RVAČE! Predsednik SAD se provodi „za sve jene“!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp igrao je danas golf s japanskim premijerom Šinzom Abeom, pa je uručio trofej pobedniku turnira u sumo rvanju, čime se okrenuo ličnoj diplomatiji drugog dana posete Japanu, što je ostalo u senci oštrih razgovora o trgovini.

Tramp je nezadovoljan velikim japanskim trgovinskim suficitom i razmatra uvođenje viših carina na japanski izvoz automobila ako se ne postigne bilateralni trgovinski sporazum. SAD i Kina su takođe u skupom trgovinskom ratu, koji je pogodio svetska financijska tržišta.

Iako aktuelni trenutak između SAD i Japana nije idiličan, premijer Abe odlučio je da toplo dočeka svog gosta kako bi se promovisao u njegovog najboljeg prijatelja na globalnom nivou, javlja Si-En-En.

Foto: Tanjug/AP

Tako je japanski premijer Trampa prvo odveo na partiju golfa južno od Tokija. Tamo su nasmešeni lideri pravili zajedničke selfije, a zajedno su i doručkovali i ručali — duple čizburgere napravljene od američke govedine, sudeći po tvrdnjama japanskog ministra spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/AP

Nakon toga su u društvu svojih supruga Melanije i Akije gledali sumo rvače u finalu petnaestodnevnog turnira, koji je osvojila mlada japanska zvezda Asanojama.

Foto: Tanjug/AP

Tramp je drvenim stepenicama došao do sumo ringa i uručio dvadesetpetogodišnjem Asanojami predsednički trofej s beloglavim orlom, američkom nacionalnom pticom.

Foto: Tanjug/AP

Inače, dolazak Trampa u dvoranu Rjogoku Kokugikan izazvao je velike glavobolje organizatorima. Pošto tradicija nalaže da se na borilište ne sme u cipelama, postojao je strah da će Tramp odbiti da se izuje. Međutim, američki predsednik to je ipak učinio, obuo je crne papuče kako bi pobedniku uručio pehar.

Foto: Tanjug/AP

Takođe, nije se znalo da li će, poput svih ostalih gledalaca, i Tramp sedeti na jastuku na podu. Na kraju su uvaženi gosti ipak dobili stolice.

- Oduvek sam želeo da vidim sumo borce na delu. Bilo je ovo neverovatno veče. Videti ove sjajne sportiste bilo je nešto posebno - izjavio je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

Na kraju dana, koji je često izgledao kao zabavni izlet, porodice Tramp i Abe su uživale u roštilju.

Foto: Tanjug/AP

- Premijer i ja smo danas mnogo razgovarali o trgovini, vojsci i drugim stvarima. Mislim da smo imali vrlo produktivan dan - izjavio je Tramp.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija