• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

02.06.2019

19:15 >> 19:21

(VIDEO) SAD NE MOGU DOBITI RAT PROTIV IRANA I NJIHOVI GENERALI TO ZNAJU: Izraelski obaveštajac spustio na zemlju jastrebove oko Trampa!

Vesti

(VIDEO) SAD NE MOGU DOBITI RAT PROTIV IRANA I NJIHOVI GENERALI TO ZNAJU: Izraelski obaveštajac spustio na zemlju jastrebove oko Trampa!

Podeli vest

Izraelski političar i diplomata Jakov Kedmi tvrdi da SAD jednostavno ne mogu da pobede Iran u ratu

On iznosi mnoge iste tačke koje je Saker napravio u svom članku o tome kako će NATO postupiti u ratu sa Rusijom: da SAD ne mogu brzo da mobilizuju snage, da nemaju dovoljno vojnika koji će da se bore protiv velikog neprijatelja i da bi ih svaka nova velika obaveza primorala da iscrpe svoje resurse u drugim, geostrateški kritičnim, regionima.

Postoji nekoliko aspekata. U čisto vojnim terminima, nemoguće je poraziti Iran. Ima ogromnu teritoriju. Amerikanci neće imati dovoljno snaga da se tamo rasporede. Dakle, nema šanse da se vodi rat protiv Irana i da se osvoji. I Pentagon to zna bolje od bilo koga. Upozorili su na to. Da bi napredovali za nekoliko milja u malom, bednom Kuvajtu, Amerikanci su tamo rasporedili pola miliona vojnika, ističe Kedmi i dodaje:

- Koncentrisati sve američke snage u Iranu znači ostaviti Daleki istok nezaštićenim i osloboditi Kinu. Prva stvar koju će Kinezi uraditi, kada se Amerikanci usredsrede na Iran, biće kretanje na Tajvan. Amerikanci neće moći ništa da učine. Američka vojska nije u stanju da vodi dva manja rata. Teško da može da vodi veliki. Zato će Kina biti raspuštena na Dalekom istoku. To je ono što Amerikanci najmanje žele.

(VIDEO) AMERIČKI KONGRESMEN PROSTAČKI VREĐAO SRBIJU - SRBI SU VREĆA SMEĆA! Šiptarski plaćenik ne zna šta je stid!

Postoji još jedna stvar, napominje on. Ako cena nafte pređe 100 dolara po barelu, to će pogoditi kinesku ekonomiju. Pre svega, ona pogađa evropsku i američku ekonomiju. Čitava svetska ekonomija i industrija sada imaju veliku energetsku komponentu. Ako duplirate cenu, industrija će biti uništena. Pre svega, to će se dogoditi u SAD-u. SAD je najveći potrošač električne energije. Za cenu nafte, nije važno da li je proizvedena u Teksasu, ili Sibiru, ili Saudijskoj Arabiji. Ako je 150 dolara po barelu, ekonomija će biti uništena.

On ističe da Amerikanci neće napasti Iran sa nuklearnim oružjem.

- Značenje nuklearnog oružja je da radi pre nego što ga upotrebite. Kada ga upotrebite, to je kraj. Da bi se uništio Iran, potrebno je uništiti čitav Iran nuklearnim oružjem. Sjedinjene Države to neće učiniti. Ovo je otprilike ono što je Tramp obećao. Rekao je da ako budu pretili Americi, ništa neće ostati od Irana. Tramp je to obećao. Tramp je političar. On nije popularan političar.

Osvrnuo se  i na raspoređivanje 120.000 američkih vojnika nadomak Irana.

- Ova priča o 120,000 nije priča. Američki vojnici su samo računali da je za održavanje prisustva SAD potrebno 120.000 vojnika. Ovo nisu operativni planovi. Treba im milion vojnika da idu u Iran. Oni ih nemaju. Ako američka ambasada, baza, brodovi budu napadnuti, Amerikanci neće moći da ne uzvrate. I Bolton želi da se povuče graciozno. Dva razarača lansiraće svojih 180 raketa, što će učiniti otprilike ono što je urađeno u Siriji, i to će biti kraj.

KINA SE VIŠE NE ZA*EBAVA! Ukidaju Majkrosoftov operativni sistem i PRAVE SVOJ! Amerika ovakav udarac NIJE OČEKIVALA!

Ako bolje pogledamo, cilj Sjedinjenih Država u Iranu je promena režima, to je glavni razlog. Tramp je došao do zaključka da je skoro nemoguće voditi promenu režima u Iranu. Zašto skoro? To je zato što američki stručnjaci, koji razmišljaju kao Amerikanci i nemaju pojma šta je Bliski istok, misle da će ekonomsko okruženje u Iranu dovesti do kolapsa tog režima.

- Sadašnja vlada u Iranu je stabilna. I niko i ništa ne preti. Ako Iranci imaju upola dovoljno hrane, vlada će ostati. Ovo je Iran.

Još jedna opcija koju Tramp ima je jednostavna - da vodi pregovore. A svi ti povici, ta histerija, imaju za cilj da Iranci učestvuju u pregovorima. Ali Tramp želi da oni to zatraže.

(VIDEO) OPASNO! AMERI SIMULIRALI NAPAD NA IRAN: Vežba bombardera i nosača aviona u Arabijskom moru

Amerikanci uopšte ne brinu o iranskom nuklearnom oružju. Ko ima problema sa njim, osim nas? To je izgovor za Amerikance da vrše pritisak na Iran i da tamo promene režim. Govoreći o početku neprijateljstava sa Iranom, to neće biti kratkoročni rat. Amerikanci nikada nisu započeli rat kada Pentagon to nije želeo.

- Vojska je htela rat u Vijetnamu. Vojska je htela rat u Iraku. Kada vojska kaže ne, nijedan američki političar ne bi započeo rat. Međutim, početak dugog rata protiv Irana će dovesti do toga da će Iran imati nuklearno oružje za šest meseci, piše bivši šef izraelskih tajnih službi Jakov Kedmi za russia-insider.com 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joco

pre 4 godine

Kao sad Iran sila...kako vi lypate gluposti ko otvoren prozor...ovi inaju avijona 3 puta više nego cela Afrika...a tek bombi ili onih ludih raketa..a jok INFORMER će javi Srbiji i narodu da neko tamo ko je pre 30 godina jahao kamilu SILA...HA...HA...HA

nikromano6

pre 4 godine

tkzv prljave atomske bombe vec imaju,,jer ovaj uranijum je dovoljno obogacen da ako ga bacite na njujork imacete posledice koje su nepredvidive i ukljucuju napustanje grada zauvek,,

Fikus

pre 4 godine

Vrlo korektna i u ogromnoj meri tačna analiza - amerikanci su junaci samo kad bacaju bombe sa 10.000m visine i lansiraju krstareće rakete sa udaljenosti od 500km. Ako oni ništa nisu mogli da urade Asadu i Siriji za sve ove godine, uz obilatu pomoć islamskih ekstremista onda u Iranu, bet ISIS na terenu nemaju nikakve šanse. Skoro 20 godina oni nisu u stanju da "pokore" Talibane u Afganistanu. Jedino što mogu da urade je da im bombama i raketama uništavaju infrastrukturu a u odmazdi nagrbusiće Izrael, Saudijska Arabija i ostale zemlje regiona a ceo svet će zapasti u novu ogromnu krizu zbog velike cene nafte. Ko će izvvući najveću korist? Amerika i njena vojna industrija ...

BRANKO

pre 4 godine

Ja o ovome govorim vec godinama, a neki su na to vrteli glavom.

DEDA RAKA

pre 4 godine

Ajde Dončo - zagrizi ako smeš, nije ti to Irak,Libija, Sirija.... a ni Srbija vam nije ostala dužna !

Gogi

pre 4 godine

Iran je pickin dim koji moze biti smlavljen za 24h samo da ima volje da se to uradi. Djaba vam se dize na ovakve tekstove,da hoce stvarno,mogu smlaviti tu stoku za dan.

Izbori 2024

Vesti

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!
Politika

Srbija nije eksperimentalno telo da se stalno na njoj krši međunarodno pravo!

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je sramotno to što je Odbor za političke poslove Saveta Evrope (SE) prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope, da je suprotno svim principima na kojima počiva ta organizacija i ukazao da Srbija nije "eksperimentalno telo" da se stalno na njoj krši međunarodno pravo.

28.03.2024

13:02

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija