• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.06.2019

20:12

TURCI ODBRUSILI AMERIMA: Nećemo se povinovati NIČIJIM ULTIMATUMIMA, KUPUJEMO S-400

Vesti

TURCI ODBRUSILI AMERIMA: Nećemo se povinovati NIČIJIM ULTIMATUMIMA, KUPUJEMO S-400

Podeli vest

Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da se njegova zemlja neće povinovati „ultimatumima“

Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da se njegova zemlja neće povinovati „ultimatumima“ SAD da će je isključiti iz programa o izradi i nabavci američkih borbenih aviona F-35 zbog sporazuma s Rusijom o kupovini njenog sistema protivraketne odbrane S-400.

Vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Patrik Šenahan naveo je u pismu svom turskom kolegi prošle sedmice da će se obuka turskih pilota završiti 31. jula i da Turskoj neće biti dozvoljeno da preuzme četiri F-35 aviona koje je kupila, preneo je AP.

Vašington navodi da S-400 predstavlja opasnost za avione F-35, preneo je Tanjug.

Čavušoglu je ponovio juče da je sporazum o nabavci sistema S-400 zaključen i da Turska neće poništiti svoju odluku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Тако је брате:"у животу и у смрту не дај да те трту..."

88

pre 4 godine

Tako je, ne da bi samo puko prkosila vec sto Turska ima snazne vitalne resurse da ne mora da se povinuje odlukama koje nisu u interesu turske sraeske poliike.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija