• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

15.06.2019

22:01 >> 22:02

PROCURIO TAJNI PLAN AMERIKE ZA UDAR NA RUSIJU! Cilj je u energetski sistem ubaciti štetne softvere, posle čega SLEDI NAPAD NA ORUŽANE SNAGE!

Vesti

PROCURIO TAJNI PLAN AMERIKE ZA UDAR NA RUSIJU! Cilj je u energetski sistem ubaciti štetne softvere, posle čega SLEDI NAPAD NA ORUŽANE SNAGE!

Podeli vest

Specijalne službe SAD pojačale su pokušaje ubacivanja štetnog programskog softvera u energetski sistem Rusije, piše list Njujork tajms, pozivajući se na izvore u američkoj vladi

Prema navodima lista, od 2012. godine SAD su pratile rad sistema kontrole energetskih mreža Rusije, ali su sada izabrale agresivniju strategiju. Osnovni zadatak specijalnih službi jeste ubacivanje štetnih softvera u ruske energetske sisteme.

- Tokom protekle godine takve akcije su postale mnogo agresivnije. Radimo u takvim razmerama, kakve ranije nismo mogli ni da zamislimo - rekao je jedan od visokih činovnika u specijalnim službama u razgovoru za Njujork tajms.

List piše da je cilj tog novog pristupa da se Rusiji pošalje upozorenje i da se osigura mogućnost da se u bilo kojem momentu izvede sajber-napad "u slučaju početka ozbiljnog sukoba između Vašingtona i Moskve".

JAPANCI UDARILI ŠAMAR AMERIMA: Tokio odbio poslušnost, OPTUŽBE SAD PREMA IRANU NEUBEDLJIVE!

Ubacivanje štetnog programskog softvera u ruske sisteme se razmatra kao mehanizam za obuzdavanje Rusije. Nove mere su postale moguće pošto je Kongres SAD usvojio budžet za 2019. finansijsku godinu.

Dokument podrazumeva izvođenje operacija u sajber-prostoru, koje su usmerene na "softver za zaštitu od napada i štetnih dejstava na internetu protiv SAD".

"Ključno pitanje, na koje se ne može odgovoriti bez pristupa poverljivim informacijama, jeste - koliko su duboko SAD uspele da prodru u ruski energetski sistem", piše list.

Tek uz pristup tim informacijama, "biće moguće reći da li će SAD uspeti da urone Rusiju u tamu ili da parališu njene oružane snage".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 4 godine

Informer saznaje....širine paniku i strah...počev od sibirskih zima, tropskih vrućina...ratova ,napada,državnih udara,atentata....za vas je Zadruga ,Pink....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija