• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2019

07:58

(VIDEO) JUTROS JE SVET BIO NA IVICI RATA! Tramp naredio napad na Iran, AVIONI SU VEĆ BILI U VAZDUHU, a onda je iznenada POVUKAO ODLUKU!

Vesti

(VIDEO) JUTROS JE SVET BIO NA IVICI RATA! Tramp naredio napad na Iran, AVIONI SU VEĆ BILI U VAZDUHU, a onda je iznenada POVUKAO ODLUKU!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp odobrio je napade na Iran, ali je tu svoju naredbu u poslednjem trenutku povukao prenosi BBC

Njujork tajms piše, pozivajući se na visokog zvaničnika Bele kuće, da su napadi su podrazumevali "mnoštvo" ciljeva.

Američki mediji navode da je "kap koja je prelila Trampovu čašu" bilo obaranje amričog drona, u četvrtak.

Vest o tome da je Tramp odobrio vojne napade na Iran prvi je preneo Njujork tajms, objavivši čitav plan navodnih napada, a za svega par minuta to su učinili i drugi američki mediji, prenosi BBC.

TRAMP BESAN ZBOG OBARANJA DRONA: Iran je počinio VELIKU GREŠKU!

NYT je naveo da su svi vojni zvaničnici u lancu komandovanja u četvrtak popodne, po lokalnom vremenu, očekivali uputstva za odabrane ciljeve, uključujući i iranske radare.

- Avioni su bili već u vazduhu, a brodovi na svojim pozicijama, ali ni jedan projektil nije ispaljen kada je stigla poruka: odstupite - naveo je NYT reči višeg zvaničnika Bele kuće.

 

 

Prema planu, napad je trebalo da počne u ranu zoru i to danas, kako bi se minimalizovao rizik mogućih ljudskih žrtava.

Nije međutim jasno da li je naređenje o napadu potpuno povučeno, ili ne, istakao je BBC.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko

pre 4 godine

Zato sto je Iran rekao pre neki dan da jednim udarcem moze da unisti celu flotu a prica se da nije blefirao...

gago

pre 4 godine

Zelim i nadam se da ce polomiti sopstvene zube.

raska

pre 4 godine

Gde je Iran, a gde Amerika? Sta radi Americki dron tamo? Zamislite Srpski dron iznad Australije. I zbog toga zamalo da zapocne treci svetski rat? Ovo je opsta ludnica.

Marcco

pre 4 godine

Strašno šta rade ti Iranci! Obaraju američke dronove iznad Irana!

ajddavidimo

pre 4 godine

opet cemo da gledamo kako ce ameri i izrael da sravne sa zemljom jednu zemlju, kina i rusija ce da gledaju i negoduju.. i tako svaki put.... a ako iran uspe da nanese neke ozbiljne udarce pre svega izraelu, ne bi me cudilo....

Marcco

pre 4 godine

Kad su primetili šta su Iranci upalili par spravica, bilo je "ups... šta je ovo?! Abort, abort....". Pa nije Iran, brdo pored Sarajeva!

cdr011

pre 4 godine

Joooj, sto se Rusi ne umesaju da ih uniste jednom za svagda.....

Kalimero

pre 4 godine

Bio je to samo blef da bi Iran aktivirao svoje odbrmbene sisteme pa da Ameri iz okruženja snime gde se šta nalazi. Mislim da se neće usuditi da udare na Iran jer to nije ni Libija ni Sirija a pogotovo nije Srbija - znaju oni to dobro i svesni su da bi mogli gadno da nagrabuse, na samo u regionu Bliskog Istoka nego i kod svoje kuće jer "spavači" nikad ne spavaju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija