• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2019

19:23

(FOTO) PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 8 TERORISTA IZ NEMAČKOG KEMNICA! Desničarska organizacija se tereti za rušenje ustavnog poretka!

Vesti

(FOTO) PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 8 TERORISTA IZ NEMAČKOG KEMNICA! Desničarska organizacija se tereti za rušenje ustavnog poretka!

Podeli vest

Glavno državno tužilaštvo u Karlsrueu potvrdilo je danas podizanje optužnice protiv osmorice pripadnika desničarske terorističke organizacije "Revolucija Kemnic", pod optužbom za planiranje rušenja ustavnog poretka u Nemačkoj

Glavno državno tužilaštvo, koje preuzima slučajeve kod ugrožavanja državnog poretka, potvrdilo je pisanje medija po kojima se optuženima stavlja na teret udruživanje s ciljem podizanja oružane pobune protiv vlasti.

Optuženima se konkretno stavlja na teret da su se u jeku nereda u istočnonemačkom gradu Kemnicu, u leto prošle godine, preko komunikacijske grupe Telegram udružili s ciljem podizanja pobune protiv vlasti i uspostavljanja društvenog poretka "u smislu krajnje desne ideologije", kako stoji u zaključku Vrhovnog suda Nemačke, navodi Hina citirajući nemačke medije.

Foto: AP/Photo

FRANCUSKA UPOZORILA IRAN: Kršenje obaveza iz nuklearnog sporazuma će biti OGROMNA GREŠKA!


Neredi u Kemnicu i protesti protiv stranaca u ovom gradu usledili su nakon što se proširila vest da je sirijski izbeglica nožem ubio Nemca. Okolnosti ove smrti do danas još nisu razjašnjene.

Optuženi se od početka oktobra prošle godine nalaze u istražnom zatvoru, a među njima su vodeće osobe neonacističkih, "skinhead" i huliganskih grupa iz Kemnica i okolinih mesta.

Poslednjih dana u Nemačkoj se razvila rasprava oko borbe protiv nasilja koje dolazi s krajnje desnog političkog spektra, a povod je ubistvo demokršćanskog političara koji je branio izbegličku politiku kancelarke Angele Merkel, pošto je osumnjičeni za to ubistvo nedavno uhapšeni pripadnik neonacističke organizacije, navodi agencija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija