• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2019

17:38

(FOTO) TEŠKA SITUACIJA! OGLASIO SE LAVROV! Šef ruske diplomatije otkrio o čemu su pričali Putin i Tramp!

Vesti

(FOTO) TEŠKA SITUACIJA! OGLASIO SE LAVROV! Šef ruske diplomatije otkrio o čemu su pričali Putin i Tramp!

Podeli vest

Predsednici Rusije i SAD saglasni su da napeta situacija u vezi s Iranom mora da bude rešena političkim i diplomatskim sredstvima, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, posle razgovora dvojice lidera na marginama samita G20 u Osaki

On je rekao da su dvojica predsednika razgovarala o međunarodnim pitanjima poput Sirije, Ukrajine i Irana, ali da je Iran posebno razmatran u kontekstu aktuelne situacije oko nuklearnog sporazuma i dešavanja u Omanskom zalivu.

- Situacija je teška, ali su obojica predsednika potvrdila da žele da pronađu diplomatski put iz te situacije - naveo je Lavrov, prenosi Tas s.

Foto: Reuters

On je dodao da nije jasno kako će to biti sprovedeno i koje će odluke biti donete u Vašingtonu, ali je izneo uverenje da svako ko na bilo koji način ima uticaja na situaciju oko Irana teži diplomatskom rešenju.

(FOTO) PUTIN POZVAO TRAMPA NA PROSLAVU DANA POBEDE! Evo kako je reagovao američki predsednik!

Lavrov je ponovio predlog Rusije da veze između arapskih zemalja u Persijskom zalivu i Irana budu ojačane uz pomoć stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih i regionalnih organizacija. 

- Ovo je vrlo obećavajuće i svi počinju da prepoznaju šansu za uspostavljanje dijaloga kako bi bila sprečena dalja eskalacija tenzija i uvođenje vojnih snaga u dalji razvoj situacije - zaključio je Lavrov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Da,oni se uvek usaglase pa ameri razbijaju na svoj način gde god požele po svetu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija