• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

04.07.2019

17:12

NEKA ČEKA PAPA! Putin kasnio na sastanak sa poglavarom Rimokatoličke crkve!

Vesti

NEKA ČEKA PAPA! Putin kasnio na sastanak sa poglavarom Rimokatoličke crkve!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin susreo se danas sa papom Franjom, dan pre nego što katolički lideri iz Ukrajine treba da dođu u Vatikan kako bi razgovarali o krizi u svojoj zemlji i usred nagađanja da bi njegova poseta mogla biti uvod u prvu posetu pape Rusiji

Putin, koji se već dva puta ranije susreo sa papom Franjom, stigao je u Vatikan na pocetku 10-časovne posete Italiji tokom koje će razgovorati i sa italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom.

Njegova crna limuzina došla je u Vatikan sa više od 50 minuta zakašnjenja.

 

 

Putin je zakasnio 50 minuta i na svoj prvi sastanak sa Papom Franjom 2013. godine, a više od sat vremena na njihov drugi susret 2015. godine.

PUTIN DANAS U VATIKANU, neže zvati papu u posetu Rusiji!

 

Ukrajina, koja ostaje teško pitanje u odnosima između Vatikana i Rusije, trebalo bi da bude glavna tema razgovora u zvaničnoj papskoj biblioteci u vatikanskoj Apostolskoj palati.

Putin u Vatikan poveo mnogobrojno obezbeđenje 

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin je u Italiju doputovao sa mnogobrojnim obezbeđenjem. 
Sa mnoštva fotografija o ovom događaju se može videti da je, između ostalih u obezbeđenu ruskog predsednika, viđen jedan snajperista, član specijalnog vojno policijskog korpusa, sa maskom na licu.
Dok se eskort predsednika Putina kretao od aerodroma do Vatikana, autoput i ulice u Rimu su bile privremeno zatvorene.

Kada su se poslednji put sastali 2015. godine, papa je pozvao Putina da učini "iskren i veliki napor" za postizanje mira u Ukrajini i pomogne u okončanju sukoba između ukrajinskih vladinih snaga i proruskih pobunjenika na istoku.

Putin i papa Franja razmenili su posle razgovora u Vatikanu poklone, a tom prilikom šef ruske države je papi poklonio ikonu apostola Petra i Pavla i disk sa filmom "Greh" o Mikelanđelu Buonarotiju, Andreja Končalovskog.

- To je veoma dobar film - rekao je Putin papi, dodajući da se nada da će poglavar Rimokatoličke crkve pronaći slobodnog vremena da ga pogleda, preneo je Tass.

Papa je Putinu poklonio lično potpisanu poruku za Svedski dan mira 2019, medalju posvećenu stogodišnjici Prvog svetskog rata i sliku sa pogledom na Trg Svetog Petra u Vatikanu, rad Ðuzepea Vaze iz 1774. godine.

Ruski predsednik i papa su u biblioteci Apostolske palate iza zatvorenih vrata razgovarali 45 minuta.

Posle susreta sa papom Putin će se sastati sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, a nakon večere koja će biti priređena u njegovu čast ruski predsednik će se vratiti u Moskvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija