• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

05.07.2019

18:35

(VIDEO) RUSIJA ZAHVALNA NATO ZBOG MANEVRA U CRNOM MORU: Crnomorska flota i najbolji brodovi Rusije imaju priliku da deluju u uslovima borbene obuke!

Vesti

(VIDEO) RUSIJA ZAHVALNA NATO ZBOG MANEVRA U CRNOM MORU: Crnomorska flota i najbolji brodovi Rusije imaju priliku da deluju u uslovima borbene obuke!

Podeli vest

Ruska vojska počela je sa vežbama u Crnom moru, gde se istovremeno odvijaju manevri NATO-a "Si briz 2019", a Franc Klincevič, član Odbora Saveta Federacije za odbranu i bezbednost je komentarisao situaciju za RIA Novosti

Ruska vojska počela je planirane manevre u Crnom moru, gde se trenutno odvijaju NATO mornaričke vežbe "Si briz 2019", saopštila je pres služba Južne vojne oblasti.

Oko deset brodova je uključeno u ruske vežbe, kao i veliki desantni brodovi "Azov" i "Cezar Kunikov", mali raketni brodovi "Orehovo-Zuevo" i "Miraž", raketni brodovi "Ivanovec", "Naberežnie Čelni" i "R-60". U završnoj fazi vežbe, posade će imati raketno i artiljerijsko gađanje.

- Grupa brodova Crnomorske flote nastavlja niz mera za praćenje aktivnosti brodova NATO-a koji sudjeluju u pomorskoj vežbi "Si briz 2019" u severozapadnom delu Crnog mora - navodi se u saopštenju.

Avioni i brodovi zemalja NATO-a: SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Italije, Turske, Poljske, Bugarske, Grčke, Rumunije, Danske, Letonije, Estonijae i njihovih saveznika - Ujedinjenih Arapskih Emirata, Švedske, Ukrajine, Moldavije i Gruzije su uključeni u vežbu sa oko 30 brodova, 30 aviona i oko tri hiljade vojnika.

Prema rečima Franca Klinceviča, člana Odbora Saveta Federacije za odbranu i bezbednost, u ovoj situaciji se mogu naći određene prednosti.

- Rusija je zemlja crnomorske obale u kojoj postoji Crnomorska flota, kao i planovi Generalštaba. Mi izvodimo naše vežbe onako kako bi trebalo. Ali NATO, posebno Amerikanci, oni će sada vikati, reći će, Rusi su se usudili... Ja, kao vojnik, želim da se zahvalim natovcima. Danas će se planirane vežbe Crnomorske flote održati u takvoj operativno-taktičkoj situaciji, kada će postojati prava prilika da najbolji brodovi Rusije deluju u uslovima borbene obuke, kada će se vršiti praćenje pravih brodova u realnoj situaciji, realan rad na sistemima i radio-komunikacijama. Imamo jedinstvenu priliku da vežbamo. Hvala vam što ste prilagodili svoje vežbe našim, uzimajući u obzir planove Generalštaba - rekao je Franc Klincevič.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BRAVO

pre 4 godine

Moram se ponoviti, ruzno je sta rusi nisu ispakili jedan torpedo koji se krece brzinom jednog maha kroz vodu, radi odrzanja morala mornara NATO drugara u ovoj igri bez granica i muda. Osim toga resili bi vecina penziju zbog stresa dok su jos mladi i mogu uzivati u njoj.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija