• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.07.2019

09:47

KRPELJE KORISTILI KAO BIOLOŠKO ORUŽJE! Pentagon odgovoran za širenje opasne bolesti

Vesti

KRPELJE KORISTILI KAO BIOLOŠKO ORUŽJE! Pentagon odgovoran za širenje opasne bolesti

Podeli vest

Pojedini članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio van laboratorije što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi

List Rol kol, specijalizovan za pokrivanje svih dešavanja u Kongresu i Kapitol hilu piše da je Predstavnički dom odlučio da podrži amandman na zakon o odbrani 2020. godine, koji bi zahtevao da ministarstvo odbrane proveri spekulacije o laboratorijski modifikovanim krpeljima, prenosi RTS.

Republikanski parlamentarac Kristofer Smit iz Nju Džerzija napisao je amandman, koji zahteva od glavnog istražitelja Stejt departmenta da sprovede istragu i podnese izveštaj o tome da li je ministarstvo odbrane izmedju 1950. i 1975. godine eksperimentisalo na krpeljima i drugim insektima da bi ih koristilo kao biološko oružje.

Ukoliko istraga utvrdi da je postojao takav ili sličan program, istražitelj će morati da proveri i utvrdi da li su neki od insekata korišćenih u ogledima pobegli ili namerno oslobodjeni iz laboratorija.

- Potrebni su nam odgovori i to odmah - rekao je Smit za Rol kol.

Kako se navodi, godinama kruže spekulacije o tome da su stručnjaci u laboratorijskim postrojenjima za proučavanje životinjskih bolest na ostrvu Plam blizu Long Ajlenda i u Fort Derik u Merilendu možda inficirali insekte kako bi razvili biološko oružje.

STOP KRPELJIMA! Budite oprezni, stigle su male napasti!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Sve je moguće od njih,zlotvora ovog sveta.Nisu oni za džabe hvatali i odvodili nacističke naučnike,genetičare,biologe,hemičare,inženjere raznih profila,a nacistima otvorili vrata da se konsoliduju u nemačkoj,bez priznanja genocida i da bi sad ponovo harali prvo evropom,pa i dalje,a i ponovo su ispalili prvi metak na tlu Srbije i pored zabrane 1945 i nikom ništa,naravno zahvaljujući amerima.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija