• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com

01.08.2019

09:42

(FOTO/VIDEO) TINEJDŽERI UBICE PODIGLI NA NOGE CELU KANADU! Hiljade policajaca pretražuje šume tragajući za njima! Jedna patrola ih zaustavila - PA IH PUSTILA!

Vesti

(FOTO/VIDEO) TINEJDŽERI UBICE PODIGLI NA NOGE CELU KANADU! Hiljade policajaca pretražuje šume tragajući za njima! Jedna patrola ih zaustavila - PA IH PUSTILA!

Podeli vest

Potraga za optuženim ubicama Kama Mekleda i Brajera Šmegelskog na severu Kanade nastavlja da frustrira taj deo sveta, a vlasti su potvrdile da je dvojac zaustavljen na kontrolnom punktu - ali da su potom pušteni?!

Ovaj dvojac, za koje se sumnja da je usmrtio turistički par, Lukasa Fovlera iz Australije i Amerikanku Činu Diz, kao i kanadskog botaničara i profesora na Kolumbija univerzitetu Leonarda Dika, nalazi se u begu na severu Kanade već dve nedelje.

Stotine kraljevskih planinskih policajaca koristeći dronove, helikoptere i obučene pse, već osam dana pretražuju zabačeni deo severne Manitobe nakon što su dvojica osumnjičenih ubica primećeni.

Trag tinejdžera kroz Kanadu vodi u divljinu Manitobe!

U utorak se pojavila informacija da su Mekled (19) i Šmegelski (18), zaustavili pripadnici bezbednosti Split jezera u Manitobi zbog provere šverca alkohola, ali u tom trenutku se još uvek nije znalo da su njih dvojica osumnjičene ubice. 

- Ove dve osobe su se odvezle tamo gde smo imali dvojicu policajaca koji su ih zaustavili - rekao je Netjan Nekovaj, savetnik regionalne grupe u utorak za kanadske CTV novosti.

Alkohol je zabranjen u tom području.

Kada pretragom automobila nije pronađen alkohol, Mekledu i Šmegelskom je dozvoljeno da nastave vožnju. Očigledno su se tada vozili 90 km zapadno do Giljama, a zatim zapalili svoju tojotu RAV4 na makadamu, i nestali.

Tinejdžeri su policajcima koji su ih zaustavili rekli da su iz Britanske Kolumbije. Pretragom automobila nije pronađeno oružje, ali su uočene mape i oprema za kampovanje.

Nekovaj je rekao da je "bilo prilično šokantno" kada su policajci kasnije shvatili da su tinejdžeri traženi begunici.

Policija je verovala da se obruč oko begunaca steže, kada su dve osobe koje se podudaraju sa njihovim opisima primećene u blizini otpada u udaljenoj starosedilačkoj zajednici "Iork Lending" u Manitobi.

Smatra se da su prešli 3000 km do provincije iz Britanske Kolumbije, gde su Fovler, Diz i Dik pronađeni mrtvi. Ali policija se u utorak povukla iz tog područja pošto nije uspela da pronađe nikakav trag.

- Završena je pretraga područja za Jork, koja je uključivala upotrebu helikoptera, bespilotnih letelica, vojnih resursa i obilazak kuća od vrata do vrata - preneli su mediji. 

- Ogromne snage policije u Jorku su se povukle nakon detaljne pretrage i zajednica se vraća u normalu - prenose lokalni mediji.

Lokalne agencije takođe prenose da su službenici izvršili više od 500 pretraga od vrata do vrata u Fok Lejk Kri Nejšn i Giljam, i potparol policije je priznao da je "moguće da su osumnjičeni nehotice dobili pomoć i da ih više nema u tom području".

Kraljevsko kanadsko ratno vazduhoplovstvo i dalje pomaže u potrazi.

- Istražitelji su u poslednjih sedam dana dobili preko 260 prijava - rekao je potparol i dodao: - Nijedan nije utvrdio da su osumnjičeni izvan područja Giljama.

Mekled i Šmegelski se sumnjiče da su počinili ubistva 15. jula kada su Fovler, 23. godine iz Sidneja, i Diz, 24. godina iz Severne Karoline, pronađeni ustreljeni sa strane autoputa. Bili su na putu za Aljasku. Četiri dana kasnije, Dik (64) je pronađen mrtav na drugom autoputu.

Područje gde su dvojica mladića poslednji put viđena je ogromano i neprohodno, sa jako gustom šumom i močvarama, prepuno opasnih insekata i naseljeno medvedima.

Vodeći kanadski stručnjak za preživljavanje Dejv Aram predvidio je da Mekled i Šmegelski, obojica visine oko 193 cm i težine oko 77 kilograma, verovatno neće preživeti više od jedne nedelje u divljini.

- Tamo vas komarci pojedu živog - rekao je Aram, direktor škole za preživljavanje u Ontariju.

- Neće prestati da vas ubadaju dok se vaše oči ne zatvore i više ne vidite. Ili, ako vas dovoljno izbodu, možete dobit anafilaksiju a onda biti u ozbiljnoj životnoj opasnosti. - dodao je Aram.

Voda bi tokom leta mogla biti obilna na severu Kanade, ali umesto da tinejdžere održava živima, takođe bi mogla biti veoma opasna.

- Ako piju bilo koju vodu, verovatno je ispunjena parazitima, giardijom i od toga će se razboljeti - rekao je Aram.

- Biću iskren. Sa 40 godina iskustva, ako me izbacite tamo bez noža, limenke, bez kremena da zapalim vatru, bez ičega, radije bih umro. Ovo nije film o krokodilu Dandiju. Ovo je stvarno - zaključio je Aram.

Tokom ove potrage oglasio se i Šmegelskijev otac, Alan Šmegelski, i rekao da očekuje da će se potraga završiti smrću njegovog sina, za koga je rekao da je na "samoubilačkoj misiji".

Mekled i Šmegelski sa ostrva Vankuver, napustili su posao u Volmartu i rekli porodici da planiraju da se odvezu u Lukon kako bi pronašli posao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija