• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2019

23:48

LUDAK OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBISTVA FRANCUSKOG TURISTE! Šizofreničar bacio dečaka sa 10. sprata!

Vesti

LUDAK OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBISTVA FRANCUSKOG TURISTE! Šizofreničar bacio dečaka sa 10. sprata!

Podeli vest

Psihički oboleli britanski tinejdžer (17) otrgao dečaka (6) iz naručja majke, francuske turistkinje, i bacio ga sa terase muzeja Tejt modern u Londonu. Dete palo na peti sprat zgrade, slomilo kičmu i u teškom je stanju

Britanski tinejdžer (17), oboleo od teškog oblika šizofrenije, bacio je u ponedeljak neimenovanog dečaka (6) iz Francuske sa 10. sprata muzeja Tejt modern u centru Londona. Dete je palo na peti sprat zgrade i sa teškim povredama prebačeno je u bolnicu. Ludak je odmah uhapšen, a juče je optužen za pokušaj ubistva.


Hteli da ga linčuju

Prema navodima posetiteljke muzeja Nensi Barnfild (47), koja je sa decom bila na mestu incidenta, tinejdžer se ponašao veoma čudno.

- Taj mladić je imao unezveren pogled i svuda nas je pratio. Rekla sam deci da ga se klone. Udaljili smo se od njega, ali sam ga ipak držala na oku - rekla je Barnfildova.

Ona je dodala da je u jednom trenutku tinejdžer prišao francuskoj turistkinji sa detetom u naručju, snažnim pokretom joj ga otrgao i bacio ga sa terase 10. sprata muzeja.

- Dečak je sleteo pet spratova ispod. Pao je na istureni deo zgrade sa visine od 30 metara. Čuli smo jeziv jauk njegove majke. Očajna žena je vrištala: "To je moj sin, to je moj sin" - ispričala je Barnfildova.

Htela da skoči za sinom

Žena je u agoniji pokušala da preskoči ogradu i skoči za detetom
Mark Velte

Drugi očevidac, Mark Velte iz San Franciska, uspeo je da spreči majku da skoči za sinom.

- Žena je u agoniji pokušala da preskoči ogradu i skoči za detetom. Povukao sam je iz sve snage i sprečio je u tome. Bilo je jezivo - kazao je Velte.

On je dodao da su zatim posetioci galerije pokušali da linčuju tinejdžera.

- Nekoliko muškaraca skočilo je na napadača i oborilo ga. U besu su ga šutirali u glavu. Obezbeđenje je odmah reagovalo i odvelo momka do toaleta, gde su ga zaključali dok nije došla policija. Snage reda su potom privele tinejdžera - naveo je Velte.

Mislili da je teroristički napad

Nakon incidenta u muzeju Tejt modern policija je blokirala celu ustanovu i zatvorila sve izlaze, pa su posetioci mislili da je u pitanju teroristički napad. Opsadno stanje trajalo je sve dok snage reda nisu odvele napadača.

- Bilo je užasno. Niko nam nije rekao o čemu se radi, samo su nam zabranili da napustimo zgradu. Mislili smo da je u toku teroristički napad - rekla je posetiteljka Izabela Knazek (26).

Foto: Informer DN

Hitna pomoć je u međuvremenu helikopterom prevezla dete u bolnicu. Lekari su naveli da je dečak polomio kičmu, da je u teškom stanju, ali da je stabilno.

Sklon nasilju

 

Britanski mediji navode da nije jasno kako je šizofreničar završio u muzeju. On ne sme samostalno da izlazi iz kuće, već uvek mora da bude u pratnji dva bolničara. Jedan od njegovih bivših negovatelja veruje da je neko napravio veliki propust i da je mladić tako uspeo da pobegne.

- On je jedan od najtežih slučajeva sa kojima sam radio. Veoma je inteligentan, ali je sklon nasilju, posebno ako nešto nije po njegovom - rekao je taj negovatelj.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija