• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.08.2019

18:44

VEROVALI ILI NE! Zatvorili parlament ZBOG PRDEŽA! Nesvakidašnji incident u afričkoj zemlji!

Vesti

VEROVALI ILI NE! Zatvorili parlament ZBOG PRDEŽA! Nesvakidašnji incident u afričkoj zemlji!

Podeli vest

Lokalna skupština kenijskog okruga Homa Bej ispražnjena jer je jedan od poslanika prdnuo, pa se salom raširio užasan smrad. Sednica je nastavljena posle nekoliko sati, kad su doneti osveživači vazduha

Lokalna skupština u okrugu Homa Bej u Keniji hitno je ispražnjena prošle nedelje zato što je jedan od poslanika prdnuo. Sednica je nastavljena posle nekoliko sati, nakon što je obezbeđenje provetrilo salu i isprskalo je osveživačima vazduha.

Foto: Informer DN

Vanredna situacija

Poslanik Džulijus Gaja prvi je osetio nepodnošljiv smrad prdeža, pa je zbog toga digao uzbunu na prepunoj sednici.

Nepodnošljivi smrad u sali

Ne možemo da sedimo u prostoru koji ovako odvratno smrdi. Donesite osveživače
Edvin Kakač

- Predsedavajući, jedan od nas je žestoko prdnuo i zagadio vazduh. Znam ko je to bio - rekao je Gaja i pokazao prstom na kolegu.

Prozvani poslanik odmah mu je odgovorio, negirajući da je on odgovoran za neprijatan miris u sali.

- To nisam bio ja. Nikad ne bih mogao da uradim tako nešto pred svojim kolegama - rekao je neimenovani član parlamenta.

Smrad je, međutim, bio toliko jak da je predsedavajući skupštine Edvin Kakač morao da reaguje. On je raspustio zasedanje, a svima je naložio da izađu iz sale i naprave pauzu dok se vazduh ne pročisti.

Došla s bebom na sednicu, pa je izbacili

Foto: Informer DN

Poslanica kenijskog nacionalnog parlamenta Zulejka Hasan isterana je prošle nedelje sa sednice zato što je na zasedanje došla sa bebom. Predsednik skupštine Kristofer Omulele naložio joj je da se momentalno udalji sa sednice čim ju je video sa detetom.
Hasanova je kasnije objasnila da nije imala drugog izbora i da je morala da povede bebu na posao.
- Nisam mogla nikom da je ostavim, pa sam je povela sa sobom. Sramota je šta žene ovde moraju da trpe - rekla je Hasanova.

- Molim obezbeđenje i ljude zadužene za čišćenje da donesu osveživače vazduha u salu za zasedanje. Donesite što više osveživača možete, nema veze da li su sa mirisom vanile ili jagode. Ne možemo da sedimo u prostoru koji ovako odvratno smrdi. Svi napravite pauzu i izađite napolje dok se situacija ne popravi - rekao je Kakač.

Čim su poslanici napustili zgradu, obezbeđenje i čistači su provetrili prostoriju i poprskali je osveživačima vazduha. Tek kad je ustanovljeno da smrada više nema, sednica je nastavljena po rasporedu.

Optužili ih da su lenji

Ta bizarna situacija izazvala je brojne komentare u medijima. Novinari su optužili poslanike da su kreirali neprijatnu situaciju da bi prekinuli sa radom.

- Naši poslanici samo čekaju bilo koji povod da ne rade. Zamisli, prekinuli su sednicu i ispraznili parlament zbog prdeža. To je neverovatno drsko - jedan je od komentara.

Drugi su naveli da parlamentarci ne bi smeli olako da shvataju poverenje koje su građani ukazali.

- Građani su izabrali svoje predstavnike da bi zastupali njihove interese. Poslanici, s druge strane, koriste svaki trenutak da ne rade i zbrišu sa sednica - rekao je jedan Kenijac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija