• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevno.hr

13.08.2019

19:30 >> 19:34

OPERACIJA TVRĐAVA! RUSI KRIJU DA SU TAJNIM ORUŽJEM UNIŠTILI SMRTONOSNI METEOR! Pentagon ćuti, SAD nemaju ni približno sličan sistem!

Vesti

OPERACIJA TVRĐAVA! RUSI KRIJU DA SU TAJNIM ORUŽJEM UNIŠTILI SMRTONOSNI METEOR! Pentagon ćuti, SAD nemaju ni približno sličan sistem!

Podeli vest

Ruska vojska pronašla je tri mesta udara meteorita, od kojih su dva u blizini Čebarkulskog jezera, zapadno od Čeljabinska. Treća lokacija pronađena je 80 km sjeverozapadno, u blizini grada Zlatousta. Jedan od fragmenata, koji je udario blizu Čebarkula, je ostavio krater promera šest metara

Amaterski snimci otkrile su ogromno belo svetlo i oblak koji se prelivao preko neba, pre no što je eksplodirao sa još svetlijim bleskom i "zaglušujućim udarom", kako su ga nazvali ruski posmatrači.

Policija u regiji Čeljabinsk je, kako se izveštava, pod uzbunom te je aktivirana "Operacija Tvrđava" u cilju zaštite vitalne infrastrukture.
 
Neki smatraju da je došlo do rušenja NLO, dok su drugi izjavili da se osetilo kao potres, da su se njihove zgrade tresle, prozori razbili i odleteli iz okvira, a treći da je zvučalo kao avion ili sudar na nebu.

Nacionalna svemirska agencija Roskosmos rekla je da stručnjaci veruju kako je meteorit ušao u atmosferu, gde je izgoreo i raspao se na fragmente.

Ono što niko nije hteo objaviti jest činjenica da su Rusi prikrili uništenje meteorita sistemom koji poseduju, te da bi šteta bila ogromna da nisu delovali i uništili meteorit.

Rusi kriju da su upotrebili ovaj sistem kako bi otežali situaciju Pentagonu, a Sjedinjene Države ćute jer ne žele priznati da nemaju takav odbrambeni sistem.

Svemirske stanice širom sveta mogu predvideti tačno vreme i lokaciju letenja asteroida, ali nisu imali pojma o mogućim padovima meteora na zemlju? Shvatate li da su jedine fotografije i snimke koji su dostupni na internetu snimane od strane običnih ljudi putem mobilnih telefona?

Svedoci su rekli da je eksplozija bila toliko glasna da se činilo da je u isto vreme nastupio potres i grmljavina te da su ogromni tragovi dima prešli preko neba. Drugi su rekli da su videli "kako na zemlju padaju objekti koji gore".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
strucnjak

pre 4 godine

Sistem postoji ali nije instaliran od strane Rusa, vec potice iz duboke starosti i aktivira se automatski, po potrebi. Nalazi se u Sibiru, u nepristupacnim oblastima, uglavnom pod zemljom i stiti planetu od meteora.

Darko

pre 4 godine

Da to nije onaj čuveni Elipton sistem o kom je pričao Žirinovski?

Petar

pre 4 godine

Poštovani gospodine piscu ovog teksta, u Srbiji se ne kaže i piše promer nego prečnik. Ako ste članak preuzeli trebalo ga je prevesti, ako niste onda shvatite gde se nalazite i poštujte jezik i pravopis zemlje u kojoj radite i živite, posebno zato što ste valjda novinar.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija