• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

17.08.2019

15:25

E AMERI ĆE TEK SAD DA ODLEPE! Rusija osmislila "NEVIDLJIVI" SATELIT!

Vesti

E AMERI ĆE TEK SAD DA ODLEPE! Rusija osmislila "NEVIDLJIVI" SATELIT!

Podeli vest

Državna korporacija "Roskosmos" patentirala je način maskiranja svemirskih aparata od optičkih sredstava. Informacija o dobijanju patenta nalazi se u bazi Federalne službe za intelektualnu imovinu

Pronalazak će omogućiti da se smanji primetnost svemirskog aparata u vidljivom dijapazonu. Tehnologija se sastoji u tome da se smanji vidljivost satelita specijalnim vazdušastim materijalom, koji raspršuje svetlost. Prilikom posmatranja sa zemlje vidljivost objekta sa zemlje se smanjuje za deset puta.

(VIDEO) KAKO ĆE NAM OVO OBJASNITI?! Satelit snimio tajanstveni objekt s sopstvenim pogonom! ILI NAM RUSI I AMERI KRIJU NEŠTO, ILI SU MALI ZELENI STIGLI!

"Roskosmos" predlaže maskiranje svemirskih aparata u orbiti visine veće od 10 do 20 hiljada kilometara, pošto radari postaju neefikasni, zbog čega treba iskoristiti metode optičkog posmatranja.

VESTI IZ SVEMIRA! Ruska veštačka inteligencija kreće u istraživanje Meseca

Ivan Moisijev, rukovodilac Instituta za kosmičku politiku, objašnjava da se maskiranje satelita može iskoristiti u vojne svrhe. Prema njegovim rečima - uz pomoć snimaka u radiolokacionim i optičkim dijapazonima može se otkriti da li satelit manevriše i kuda se kreće. Ipak - nova tehnologija će sakriti njegove manevre od posmatranja.

Kompanija "Roskosmos" je krajem juna dobila odobrenje za patent za pronalazak satelita koji se sam raspada u svemiru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija