• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/dailymail.co.uk

21.08.2019

13:25

(FOTO/VIDEO) KO JE HRVAT IZ TESTAMENTA PEDOFILA DŽEFRIJA EPSTAJNA?! Bio je savetnik Bila Gejtsa, a milijarder ga pre samoubistva imenovao za rezervnog izvršioca oporuke...

Vesti

(FOTO/VIDEO) KO JE HRVAT IZ TESTAMENTA PEDOFILA DŽEFRIJA EPSTAJNA?! Bio je savetnik Bila Gejtsa, a milijarder ga pre samoubistva imenovao za rezervnog izvršioca oporuke...

Podeli vest

Džefri Epstajn, bogataš koji je nedavno završio u zatvoru zbog optužbi da je bio upleten u pedofilski seks skandal, nakon čega je u zatvorskoj ćeliji počinio samoubistvo, imenovao je rezervnog izvršioca svog testamenta

U pitanju je Boris Nikolić, bivši savetnik Bila Gejtsa poreklom iz Hrvatske. Nikolić se brzo ogradio od Epstajnovog imenovanja rekavši da je šokiran time, te da ga niko nije konsultovao oko cele situacije. Dodao je i da uopšte nema nameru da ispuniti dužnosti izvršioca testamenta.

Nikolić je rekao i da ga Epstajn nikada nije finansirao, a njihova veza ostaje nejasna, piše Dejli mejl.

Nikolić i Bil Gejts su 2015. godine osnovali firmu "Editas Medicine" za uređivanje genoma, u vrednosti od 120 miliona dolara.

U Epstajnovom testamentu spominju se četiri osobe. Njegov brat Mark, dugogodišnji prijatelj Ričard Kan, advokat Daren Indajk kao izvršioci testamenta. Nikolića je naveo kao rezervnog.

Epstajnovo bogatstvo procenjuje se na više od 577 miliona dolara, gotovo 20 miliona više od vrednosti koju je prošlog meseca prijavio.

Boris Nikolić je Zagrepčanin koji je 1994. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u prestonici Hrvatske. Zatim je otišao u Ameriku, gde se naučno usavršavao na Harvardu. Nikolićeve kolege, ali i profesori na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, sećaju ga se kao jednog od najboljih studenata na godini.

MISTERIJA EPSTAJN! Testament potpisao samo DVA DANA PRE SUMNJIVE SMRTI: Ko će naslediti 577 miliona dolara?!

Na Harvardu je postao docent i bio je fokusiran na istraživanja iz imunologije. No, njegove kolege kažu da je pokazivao i veliko interesovanje za primenu naučnih otkrića, te je učestvovao u osnivanju nekoliko kompanija.

Boris Nikolić autor je više od 70 radova, patenata i patentnih aplikacija, kao i suosnivač nekoliko biotehnoloških kompanija.

"RAŠČLANIVANJE BILA"! Niko nije znao da je Epstajn kupio sliku KLINTONA TRANDŽE! Milijarder pedofil je SVAKOG DANA GLEDAO U NJU! Umetnica koja je naslikala, u potpunom šoku!

Fondacija (BMGF) Bila i Melinde Gejts u Sijetlu, osnovnaoj 2000. godine sa 20 milijardi Gejtsove privatne imovine, pridružio se 2007. godine. Danas je BMGF najveća privatna fondacija na svetu.

Kao Gejtsovog naučnog savetnika, Boris Nikolić je boravio na sastancima s moćnim ljudima kao što su rektori uglednih univerziteta, čelni ljudi Svetske banke i Svetske zdravstvene organizacije. Tako je 2013. godine bio jedan od učesnika Svetskog ekonomskog foruma, koji od 1971. godine svakog januara u švajcarskom Davosu okuplja vodeće poslovne ljude, političare, naučnike, intelektualce i novinare.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 4 godine

Taj Boris Nikolic zna dobro zasto je imenovan za rezervnog izvrsioca. Izgleda da je upleten u mnogo toga sto ne zeli da se zna.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija