• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.08.2019

23:40

(VIDEO) MLADIĆA SMRSKAO LIFT! Stravična tragedija u zgradi u centru Njujorka!

Vesti

(VIDEO) MLADIĆA SMRSKAO LIFT! Stravična tragedija u zgradi u centru Njujorka!

Podeli vest

Amerikanca Semjuela Vajzbrena (30) ubio je lift u zgradi na Menhetnu u kojoj je živeo. Kabina je počela da pada u trenutku kad je mladić u prizemlju izlazio iz nje. Sa njim je bilo još pet osoba, koje nisu povređene

Amerikanac Semjuel Vajzbren (30) umro je u četvrtak u stravičnom incidentu u luksuznoj stambenoj zgradi na Menhetnu, u kojoj je živeo. Njega je smrskao lift, koji je krenuo da pada baš u trenutku kad je nesrećni mladić u prizemlju izlazio iz njega. U kabini je bilo još pet osoba, koje nisu povređene u incidentu, ali su u užasu gledale kako Vajzbren umire u mukama.

Foto: printskrin Youtube

Potpuno unakažen

Prema navodima zamenika šefa njujorške vatrogasne službe Antonija Arpaje, Vajzbrenu nije bilo spasa. On je naveo da je incident snimljen bezbednosnim kamerama i da se na snimku jasno vidi šta se desilo.

- Mladić se sa još sedam osoba spuštao liftom u prizemlje. Nakon što su stigli do lobija zgrade, vrata lifta su se otvorila i jedan momak je izašao. Kad je Vajzbren zakoračio da izađe, lift je baš u tom trenutku počeo da pada. Mladić je izgubio tlo pod nogama. On je pokušao da se izvuče, držeći se za vrata lifta, ali ga je čelična konstrukcija povukla i zgnječila. Bio je neprepoznatljiv - kazao je Arpaja.

On je dodao da je pet osoba, koje su ostale u liftu, sa užasom gledalo kako Vajzbren umire u mukama.

- Ti ljudi su u šoku gledali kako lift gnječi i vuče Vajzbrena. Konstrukcija se zaustavila u podrumu, a vatrogasci su potom brzo izvukli zaglavljene putnike, koji nisu povređeni. Nakon toga izvučeno je i Vajzbrenovo unakaženo telo. Lekari su samo konstatovali smrt - naveo je zamenik šefa vatrogasne službe.

 

 

Stanari u strahu

Policija, koja je posle nesreće obavila uviđaj, utvrdila je da je soliter od 27 spratova po imenu "Menhetn promenada" i ranije imao problema sa liftovima. To su potvrdili i stanari.

- Upravnici zgrade kažnjeni su u maju sa 1.300 dolara jer je inspekcija ustanovila da liftovi nisu bezbedni. U poslednjih godinu dana često su se zaglavljivali. Na raspolaganju su nam dva lifta, a jedan od njih već je nekoliko dana pokvaren, pa smo koristili samo ovaj koji je ubio Semjuela. Posle nesreće svi smo u strahu, tako da idemo stepenicama - navela je stanarka Dejna Sardžen (39).

Inače, Vajzbren je u zgradi "Menhetn promenada" iznajmljivao jednosobni stan za 3.600 dolara mesečno. Poreklom je iz Viskonsina, a u Njujorku je živeo šest godina i radio kao menadžer u softverskoj kompaniji "CB Insajts".

DEVOJČICA (5) ČETIRI DANA PREŽIVELA U ŠUMI PUNOJ MEDVEDA! Kada su je lovci konačno pronašli. IZGOVORILA JE SAMO JEDNU REČENICU!

 

Otac stradalog u šoku

Čarls Vajzbren, otac stradalog Semjuela, u šoku je posle stravične smrti sina.

- Ne znam kako ću nastaviti da živim bez njega. Semjuel je bio divan mladi čovek. Pametan, pun ljubavi i veoma osetljiv. Užasno mi je kad pomislim da on neće imati svoju decu i da neće doživeti starost - rekao je Čarls i dodao da mu se sin često žalio na probleme sa liftovima u zgradi.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija