• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije/informer.rs

28.08.2019

16:38

DŽONSON ISTERAO SVOJE, KRALJICA SUSPENDUJE PARLAMENT! Bregzit bez dogovora sve izvesniji! LABURISTI: OVO JE DRŽAVNI UDAR PROTIV PARLAMENTA!

Vesti

DŽONSON ISTERAO SVOJE, KRALJICA SUSPENDUJE PARLAMENT! Bregzit bez dogovora sve izvesniji! LABURISTI: OVO JE DRŽAVNI UDAR PROTIV PARLAMENTA!

Podeli vest

Britanska kraljica Elizabeta II prihvatila je zahtev premijera Borisa Džonsona za suspendovanje parlmenta. Ona je donela odluku da se parlament suspenduje ne ranije od 9. septembra i ne kasnije od 12. septembra, a to će trajati sve do 14. oktobra

Džonson je ovim potezom želeo da oteža situaciju poslanicima koji nameravaju da usvajanjem novih zakona spreče Bregzit bez sporazuma pre predviđenog datuma izlaska iz EU 31. oktobra.

Portparolka Laburističkog doma Dajana Abot izjavila je da ovim potezom britanski premijer pokušava da ograniči mogućnosti poslanika da spreče njegov plan za Bregzit bez dogovora i da predstavlja državni udar protiv Parlamenta.

"Džonson cilja na državni udar protiv parlamenta. Protiv vas, glasača, i vaših političkih predstavnika", napisala je Abotova na svom Tviter nalogu, dodajući da je sve to zarad Bregzita bez dogovora.

(FOTO/VIDEO) TRAMP ĆE PUĆI OD BESA! ISTORIJSKI MOMENAT - PUTIN POKAZAO ERDOGANU SU-57! Turski predsednik prvi strani državnik kome je dozvoljeno da proviri u RUSKU NEBESKU AŽDAJU!

Ranije danas oglasio se i Lider britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin, koji je izjavio da pisao kraljici Elizabeti i izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog plana premijera Borisa Džonsona da suspenduje parlament do 14. oktobra. Korbin je zatražio sastanak sa kraljicom, prenosi Rojters. 



Lider Laburističke partije je rekao da će njegova partija učiniti sve da spreči vladu da suspenduje parlament. Kako je naveo, prvo će se zalagati za zakonski propis kojim bi se sprečila suspenzija parlamenta, a zatim će tražiti glasanje o nepoverenju vladi. 

Još jedna manja opoziciona stranka, protivnici Bregzita, Liberal-demokrate su objavili da su, takođe, pisali kraljici i izrazili brigu zbog poslednjeg potreza britanskog premijera. 

AUSTRIJSKA VOJSKA U RASPADU! MINISTAR ODBRANE UPOZORIO: Vojne snage nisu u stanju da štite građane, vazdušna odbrana ne postoji, a ni ODBRANE OD SAJBER NAPADA - NEMA!

Džonson je naveo da će centralni deo njegovog zakonodavnog delovanja biti usvajanje zakona o izlasku iz EU i "osiguravanje njegovog usvajanja pre 31. oktobra".

Podsetimo, 31. oktobar je konačan datum za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije i najverovatnije će se to dogoditi bez konačnog sporazuma sa Briselom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija