• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

01.09.2019

13:34

(VIDEO) TRAŽIM OPROŠTAJ! Štajnmajer se izvinio Poljacima za nemačke zločine!

Vesti

(VIDEO) TRAŽIM OPROŠTAJ! Štajnmajer se izvinio Poljacima za nemačke zločine!

Podeli vest

Nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer danas je, obraćajući se na nemačkom i poljskom, zatražio oproštaj od poljskih žrtava nemačke tiranije u Drugom svetskom ratu.

- Klanjam se žrtvama napada u Vilunu, klanjam se poljskim žrtvama nemačke tiranije i tražim oproštaj - kazao je Štajnmajer na komemoraciji u poljskom gradu Vilunu povodom 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata.

"Duboko smo zahvalni za poljsku ruku pruženu u znak oproštaja", naveo je nemački predsednik, prenosi AP.


- Kao predsednik Nemačke želim da vas uverim da mi nikada nećemo zaboraviti, uvek ćemo ovo pamtiti, želimo da pamtimo i preuzimamo ovu odgovornost koju nam je naša istorija nametnula - rekao je on.

Štajnmajer i njegov poljski kolega Adžej Duda otvorili su današnju komemoraciju povodom 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata.

 

 


Ceremonija je počela u poljskom gradu Vilunu rano jutros u 04.40 sati, kada su prve nacističke bombe pale na Poljsku i ubile prve civile. Posle minuta ćutanja, Duda se zahvalio Štajnmajeru na njegovom prisustvu, prenosi AP.

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 4 godine

E sad neka im plate i odstetu pa onda svim drugim drzavama kojima su naneli ogromnu stetu.

Marcco

pre 4 godine

Traže Poljaci 860 milijardi... a dobiće, sutra.

Joco

pre 4 godine

Ovo se graniči sa tugom....smehom i...ponajviše sa šprdačinom...!!!! Ko god radi duže vreme u Nemačkoj gde ima dovoljano dobar nemački jezik,gde je u dužem vremenskom periodu u tku dana u kontakru sa Nemcem velo dobro je upoznat sa: 1.Nemac mnogo mrzi Poljaka a Poljak njih 2.mržnja je uvećana za 35%..jer Poljak (u većini od 70%)..toliko krade i nevolje nanosi Nemačkoj da se meri rečima MRZIM POLJAKA... 3.TUŽNA JE EVROPSKA UNIJA JER KRIJU KRV NA SVOJIM RUKAMA..a Poljak to vrlodobro zna...samo čeka momenat da vrati još većim zločinom

Saradžogla

pre 4 godine

U Nemačku iz Austrije došao soboslikar a najobičnija skitara po imenu Adolf.Hitler mu je prezime od očuha.Iako se znalo da je jevrejin vrlo brzo je postao velika mutljavina da bi postao gazda tolike Nemačke.A NEMAČKA SE SASTOJI IZ ŠESNAEST DRŽAVA.Bilans rata je na desetine i desetine miliona poginulih,streljanih,ugušenih ...DEVET MILIONA NEMACA JE STRADALO!Samo zato što su dozvolili da im gospodar bude austrijski jevrejin Adolf.Isti takav austrougarski kaplar je nama srbima zanavek zagorčao život.

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija