• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2019

10:47

HAKOVANA I POKRADENA AUSTRIJSKA STRANKA! Kurc: Da nisu Turci?! Ili možda ruski obaveštajci?!

Vesti

HAKOVANA I POKRADENA AUSTRIJSKA STRANKA! Kurc: Da nisu Turci?! Ili možda ruski obaveštajci?!

Podeli vest

Tri i po nedelje pred prevrmene parlamentarne izbore u Austriji Narodna partija Austrije Sebastijana Kurca saopštila je da je hakovana

Stranka je obelodanila da im je ukradeno 1.300 gigabajta podataka.

- Cilj je bio da se utiče i manipulišu izbori- tvrdi Kurc u izjavi bečkom dnevniku "Esterajh".

Konkretno, reč je o serveru u centrali stranke u Beču, a kako "obavešteni krugovi" tvrde hakovan je i pristupni nalog Kurca.

Nezvanično, u OVP sumnjaju da bi iza napada mogli biti ruski obaveštajni krugovi, ali i pristalice predsednika Turske, koji su i u prošlosti vršili sajber napade na OVP.

Kurc je rekao da zvanično ne želi da govori ko bi mogao stajati iza napada i da je angažovao eksperte da to reše, koji su i došli do prvih podataka.

- Napadači su 27.jula uspeli da prvi put upadnu u server OVP. Takođe su 11. avgusta uspeli da se infiltriraju u mrežne komponente i kompromituju ih. Tada su preuzeli kontrolu nad administratorskim nalogom- ističu iz „Sajbertrepa“ kompanije koja je preuzela rasvetljavanje hakerskog napada.

Hakeri nisu samo „ukrali“ ogromne količine podataka, već su i dobili mogućnost da „rade šta hoće“, a tako su mogli sve podatke i mejlove da manipulišu.

KURC ZABRANJUJE ISLAMISTIČKA UDRUŽENJA! Austrijska vlada neće imati milosti prema ekstremistima bilo koje vrste!

- Pet nedelja su hakeri bili u sistemu OVP. Tek je 3. septembra prekinuta veza- dodaje kompanija, ističući da ovakav napad mnogo košta i da ga mogu sprovesti samo profesionalci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

A da nisi isti oni koji su ga namestili i rasturili vladu.... a nisu ni Turci ni Rusi.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija