• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.rs

21.09.2019

14:18

NOVE AMERIČKE RAKETE SREDNJEG DOMETA "TOMAHAVK" OZBILJNO BRINU RUSE! Još nije jasno koliku PRETNJU PO BEZBEDNOST predstavljaju

Vesti

NOVE AMERIČKE RAKETE SREDNJEG DOMETA "TOMAHAVK" OZBILJNO BRINU RUSE! Još nije jasno koliku PRETNJU PO BEZBEDNOST predstavljaju

Podeli vest

Moskva mora dodatno da analizira nivo pretnji za nacionalnu bezbednost i stratešku bezbednost nakon testiranja američke rakete "Tomahavk" na opseg koji je zabranjen Sporazumom o raketama srednjeg i kratkog dometa, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije se navodi da je za samo dve nedelje nakon poništenja Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa Pentagon izvršio testiranje krstareće rakete iz porodice "Tomahavk" sa zemlje na domet koji je ranije bio zabranjen sporazumom za tu klasu raketnog naoružanja. Pri tome je korišćen i lanser Mk-41, dodali su u Ministarstvu.

Foto: Printscreen You Tube

 

- To je bila kombinacija rakete i lansera, što pokazuje da je zabrinutost Rusije bila opravdana, ali i dokazuje da se Vašington pripremao da raskine ugovor i bio angažovan na stvaranju oružja koje je tim sporazumom zabranjeno - navodi se u komentaru ruskog ministarstva u vezi sa američkim izveštajem o poštovanju obaveza u oblasti kontrole naoružanja, razoružanja i neširenja nuklearnog oružja.

- U tom kontekstu i u vezi sa pozivom Pentagona na opremanje Vojske SAD raketama kratkog i srednjeg dometa, Rusija će biti primorana da vrši dodatnu analizu pretnji po nacionalnu bezbednost i stratešku stabilnost, uključujući američke sisteme za protivraketnu odbranu "Egis ašor" koji su postavljeni u Evropi, a planirano je da budu raspoređeni u Tihom okeanu - dodaje se u saopštenju Ministarstva.

PUTIN NIKADA NE DANGUBI! Ruski predsednik je uposlen čak i kada ima SLOBODAN DAN!

U diplomatskom resoru su naglasili da Rusija - ostaje otvorena za ravnopravni i konstruktivni dijalog sa SAD radi osiguranja predvidljivosti i jačanja međunarodne bezbednosti -

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija