• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.09.2019

21:55

(VIDEO) HAOS NA AERODROMIMA, TURISTE IZBACUJU IZ HOTELA! U toku najveća SPASILAČKA OPERACIJA OD DRUGOG SVETSKOG RATA! Boris "PRESUDIO" agenciji!

Vesti

(VIDEO) HAOS NA AERODROMIMA, TURISTE IZBACUJU IZ HOTELA! U toku najveća SPASILAČKA OPERACIJA OD DRUGOG SVETSKOG RATA! Boris "PRESUDIO" agenciji!

Podeli vest

Najstarija svetska turistička agencija Tomas Kuk objavila je jutros bankrot posle neuspelih pregovora sa kreditorima, ostavljajući nezbrinuto više od 600.000 turista koji su rezervisali odmore ili su već na odmoru u raznim zemljama sveta u aranžmanu ove kompanije

Zbog propasti ove putničke kompanije, stare 178 godina, na stotine hiljada putnika ostali su zarobljeni na svetskim destinacijama, njene "ćerke-firme" u drugim zemljama traže pomoć, a hotelijeri na mnogim destinacijama su zabrinuti zbog mogućeg smanjenja broja turista, javljaju svetski mediji.

Kako prenosi Gardijan, Majk Čerčer, 63- godišnji penzioner, koji je sa suprugom i sinom letovao u Antaliji, u strahu je da će ga izbaciti iz hotela:

- Samo čekam kada će da nam narede da napustimo i sobe i hotel- ispričao je ovaj penzioner, koji je preko agencije Tomas Kuk uredno platio aranžman u luksuznom hotelu u Turskoj.

Foto: Tanjug/AP

 

Još jedna noćna mora zadesila je mladi engleski par koji je u petak trebalo da kruniše svoju ljubavnu vezom brakom na grčkom ostrvu Kos. Lejton Roše i Natali Vels godinama su planirali svoje venčanje. Međutim, ovaj par, kao i još 50 gostiju, koji su trebali da prisustvuju venčanju na grčkom ostrvu, uplatili su čitav aranžman preko britanske turističke agencije.    

- Proveli smo toliko vremena tražeći savršeno mesto za venčanje- priča za Gardijan ovaj par, koji je zajedno već sedam godina. Ustali su jutros rano kako bi na vreme pozvali taksi da ih preveze do aerodroma u Mančesteru, s obzirom da su imali let za Kos u 6 ujutru. Ali, kako su ustali, tako su se, kako kažu, sledili:

Foto: Tanjug/AP

 

- Tomas Kuk je bankrotirao, svi letovi su otkazani, a nekoliko godina planiranja i mnogo, mnogo novca bačeno je u vazduh. Naši snovi su uništeni!  

I dok je većina Britanaca u šoku zbog propasti turističke agencije, stare gotovo dva veka, na društvenim mrežama mnogi su u žalosti, a jedan pilot u kratkom video klipu podsetio je na delić istorije agencije "Tomas Kuk".


 

Iako je britanska vlada, kako prenose svetske agencije, mogla da priskoči u spasilački paket finansijske pomoći kompaniji "Tomas Kuk", koja je hitno zatražila 150 miliona funti da izbegne likvidaciju, ona je to odbila. Tačnije, premijer Boris Džonson, koji je molbu za spas glatko odbio, smatrajući da za takav potez nema opravdanja i da je to, kako je istakao, moralna opasnost.

(VIDEO) PUTNICI U PANICI, SEDIŠTE KOMPANIJE BLOKIRANO! Seničić: Propast najveće turističke agencije na svetu "Tomas Kuk" NEĆE UTICATI NA SRBIJU!

Trenutno je, kako piše Gardijan, u toku najveća "spasilačka operacija" od Drugog svetskog rata. Naime, britanska vlada prinuđena je da pošalje čitavu avionsku eskadrilu širom sveta kako bi se oštećeni putnici vratili u otadžbinu.

Foto: Tanjug/AP

 

- Najkasnije za dve nedelje svi putnici biće vraćeni kući o našem trošku- saopštila je britanska vlada.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija