• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

30.09.2019

08:52

ŠTA BI SE DESILO DA SE AVION SERGEJA LAVROVA OKRENUO IZNAD ATLANTIKA?! Zaharova otkrila detalje drame koja se odvijala na putu iz Moskve u Njujork!

Vesti

ŠTA BI SE DESILO DA SE AVION SERGEJA LAVROVA OKRENUO IZNAD ATLANTIKA?! Zaharova otkrila detalje drame koja se odvijala na putu iz Moskve u Njujork!

Podeli vest

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova objasnila je zašto je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odleteo za Njujork kako bi prisustvovao događajima u okviru Generalne skupštine UN, uprkos neizdavanju viza delu članova ruske delegacije

- U to vreme, kada su se dešavali zaokreti iznad Atlantika, situacija je bila potpuno drugačija - izjavila je Zaharova za televiziju Prvi kanal.

- Sada su zadaci potpuno drugačiji, upravo kako bismo minimalizovali štetu na koju su računali oni ljudi koji su pokušali da zaustave rusku delegaciju. Zašto bismo im olakšavali? - odgovorila je Zaharova na pitanje da li je ministar bio u iskušenju da vrati avion iznad Atlantika kao što je to svojevremeno uradio bivši ministar spoljnih poslova Jevgenij Primakov nakon početka bombardovanja Jugoslavije 1999. godine. 

Nekoliko članova ruske delegacije nije dobilo vizu za učešće na 74. zasedanju Generalne skupštine UN, koja se održava od 24. do 30. septembra u Njujorku.

Zaharova je ranije izjave američkih predstavnika da vize nisu izdate iz tehničkih razloga nazvala „neodrživim". Vize, između ostalog, nisu dobili šef Generalnog sekretarijata Ministarstva spoljnih poslova Sergej Butin, predsednik Odbora Saveta Federacije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov i predsednik Odbora Državne dume za međunarodna pitanja Leonid Slucki, kao i prevodioci delegacije.

Foto: AP Photo

Ministar Sergej Lavrov rekao je da iz Moskve neće izostati odgovor na neizdavanje američkih viza.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija