• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.rs

03.10.2019

21:17

PUTIN IPAK TAJNO SIMPATIŠE DRUGA KOBU: Staljin nije kriv za izbijanje DRUGOG SVETSKOG RATA!

Vesti

PUTIN IPAK TAJNO SIMPATIŠE DRUGA KOBU: Staljin nije kriv za izbijanje DRUGOG SVETSKOG RATA!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je "vrhuncem cinizma" tvrdnje da je Josif Staljin pokrenuo Drugi svetski rat

- Ne želim sada da iznosim neke karakteristike Staljinovog režima. Svi mi znamo za represije, logore, gubitke među našim ljudima, šta se dešavalo našim gradanima tokom tih represija. To je crna stranica u istoriji naše države, ali da je Staljin pokrenuo rat - to je vrhunac cinizma - kazao je Putin.

Foto: Printscreen youtube

 

Prema njegovim rečima, u tom slučaju ispada kao da je u 4 sata ujutru 22. juna 1941. godine SSSR napao Nemačku, a ne obrnuto.

- Nemačka vojska je prešla granicu Sovjetskog Saveza i bez obzira na sporazum o nenapadanju, jednostrano napala SSSR - podsetio je Putin.

On je izjavio da ne treba zaboraviti tragičan rezultat rata - SSSR je imao između 25 i 27 miliona poginulih.

 

 

Ruski predsednik je podsetio da je upravo vojska Sovjetskog Saveza na juriš zauzela Berlin i da je u Drugom svetskom ratu poginulo izmedu 25 i 27 miliona stanovnika SSSR-a, pola miliona Amerikanaca i između 350 i 400 hiljada Britanaca.

PUTIN: AMERIKANCI POKUŠAVAJU DA NAS PREĐU! Evo šta je pravi razlog izlaska Amerike iz Sporazuma o raketama!

Putin je dodao da se treba suprotstaviti falsifikovanju istorije kako bi se izbeglo ponavljanje takve tragedije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 4 godine

Drugi svetski rat je počeo napadom Nemačke i Sovjetskog saveza na Poljsku.

Stojan

pre 4 godine

Dok je u Jugoslaviji bila komunisticka parola da se smanji (hegemonija) nadmocnost Srba time sto su ubijali Srbe, proterivali i pravili druge nacije od Srba, izgleda da je i u Rusiji bila ista ili slicna situacija sa Rusima. Sve su radili da smanje brojcanu moc i uticaj Rusa u SSSR. Cak su poljoprivredu razvili u Ukrajini koju su napravili da je posebna nacija a industriju razvili cak i po raznim muslimanskim predelima koje su se posle odvojile. Cak ni kosmodrom nije bio u Rusiji pa su sada napravili za vreme Putina. Kad se raspao SSSR Rusija je ostala bez hrane, police u radnjama prazne a zapad se ismejavao sa njima. Uvozili su skoro sve za ishran u tek uvodjenjem tih sankcija za Krim Rusija je ulozila bilione u razvoj poljoprivrede, stocarstva i vocarstva. Nekada su uvozili psenicu a vec sada je izvoze. Jedino zlo koje je Staljin naneo je njim u SSSR a nikako nije otpoceo WWII.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija