• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

08.10.2019

22:40

TIGROVI, PSI, KROKODILI I PESMA NA UVCE! Šta je sve Putin dobio za rođendan? (VIDEO/FOTO)

Vesti

TIGROVI, PSI, KROKODILI I PESMA NA UVCE! Šta je sve Putin dobio za rođendan? (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin proslavio je juče 67. rođendan, a taj povod iskoristio je da vreme posveti prijateljima i omiljenim aktivnostima

Putin je i ove godine posetio sibirsku tajgu, gde je sa još dvojicom političara skupljao pečurke i peo se na planine.

 

 

Putin, inače, na ovaj dan otkazuje sve državničke obaveze i sastanke, i u potpunosti se posvećuje porodici i prijateljima. Obožava da obiđe neke krajeve koje retko kada iko posećuje, a pažnju posvećuje aktivnostima koje najviše voli.

 

 

A evo i kako je Vladimir Putin poslednjih godina proslavljao svoje rođendane, šta se događalo u čast predsednikovog rođendana i kakve je pokolone dobijao.

 

 

Putin je 63. rođendan proslavio igrajući hokej na ledu u egzibicionom meču u Sočiju sa veteranima, nekadašnjim asovima ovog sporta.

Predsednik Rusije postigao je sedam golova na tom meču, a njegov tim je slavio rezultatom 15:10.

U protivničkom tim bili su ministar odbrane Sergej Šojgu, kao i Putinovi bliski prijatelji Genadi Timčenko i Arkadij Rotenberg.

Osim pobedničkog pehara, Putin je dobio i medalju za svoj doprinos hokeju u Rusiji.

 

 

Ruski predsednik Vladimir Putin proslavio je 62. rođendan u sibirskoj džungli, na više od 300 kilometara od najbližeg grada.

- Na 300-400 kilometara (185-250 milja) od najbližeg naseljenog područja - rekao je njegov sekretar zadužen za odnos sa medijima.

Putin je ljubitelj divljine, gde voli da se bavi lovom, ribolovom, jahanjem konja i ostalim aktivnostima.

U njegovu čast, hiljade ljudi u Groznom, glavnom gradu Čečenije, napravilo je rusku zastavu dugu 650 metara prikazavši je duž centralnih ulica 2014. godine.

Zastavu su napravili svojim telima, tako što su bili obučeni u crveno, belo i plavo, boje koje asociraju na rusku trobojku. Mnogi od njih su preko glave držali portrete omiljenog ruskog predsednika.

Iste godine, internet stranice ruskih vesti objavile su fotografije sa jednodnevne izložbe u Moskvi pod nazivom "12 radnih mesta Vladimira Putina", na kojoj je Putin predstavljen kao Herkules - koji se bori protiv zapadnih sila prerušenih u zmije i čudovišta.

Predsednik Turkmenistana Gurbangulu Berdimuhamedov poklonio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu štene vrhunske rase za 65. rođendan. Poklon mu je uručen sa zakašnjenjem, kada je turkmenistanski predsednik 11. oktobra bio u zvaničnoj poseti Rusiji u gradu Sočiju.

U pitanju je srednjoazijski ovčar poznat kao Alabaj, višenamenski radni pas. Može se koristiti u svrhe čuvanja stoke, borbe pasa, kao i čuvanja lične imovine i vojnih prostora.

Putin je rado prihvatio štene i nazvao ga Verni, što na ruskom znači "verno, odano".

Vrlo retko Kremlj saopštava kakve poklone za rođendan dobija Putin, ali od izvora bliskih ruskom predsedniku, mediji su saznali da je reč o retkim predmetima, dragocenostima, živim bićima, odnosno životinjama koje Putin obožava.

Među rođendanskim poklonima koje Putin do sada dobijao od šefova država su retka književna izdanja, kopija Monomahove kape, tigar, pa čak i krokodil.

U čast ruskog lidera, predsednik Indonezije mu je za 61. rođendan na Baliju, na skupu APEC, uz gitaru otpevao rođendansku pesmu, a kolege iz Japana i Kine su mu poklonili japansko piće sake i tortu.

U kolekciji poklona se nalaze i kopija kape Monomaha, koju su napravili ruski juveliri i karta federalnih okruga napravljena od uralskog poludragog kamena jaspisa.

EVO KAKO PUTIN SLAVI ROĐENDAN! NEKAD PLANINARI, NEKAD IGRA HOKEJ, a 7. oktobra će biti na OTVORENOM, UZ PORODICU I PRIJATELJE! (VIDEO)

Interesantan je i poklon predsednika Moldavije od kojeg je Putin, naime, dobio živog krokodila sa posvetom: "Krokodil - jedina životinja koja ne ide unazad".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kurto

pre 4 godine

Budala.Isti k...c kao severnokorejski kreten.Jadni rusi i svi oni koji svrsavaju kad spominju njegovo ime.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija