• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

09.10.2019

09:35

TURSKA PREBACUJE OKLOPNA VOZILA NA SIRIJSKU GRANICU! Konvoj od 130 vozila snimljen na ulazu u grad Akčakale! (FOTO/VIDEO)

Vesti

TURSKA PREBACUJE OKLOPNA VOZILA NA SIRIJSKU GRANICU! Konvoj od 130 vozila snimljen na ulazu u grad Akčakale! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Turska je prebacila oklopnu tehniku na sirijsku granicu, a svetski mediji su objavili snimke turske vojske

Na jednom od snimaka vide se tenkovi M60 i oklopni transporteri M113. Takođe je prikazan vojni konvoj primećen na ulazu u grad Akčakale koji je samo nekoliko stotina metara udaljen od sirijske granice.

Foto: AP/Photo

Takođe se vide razne vrste oklopnih vozila, vojnih kamiona i artiljerija. Kako javlja agencija Anadolija, konvoj se sastoji od oko 130 vozila. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je početkom oktobra da bi turska operacija na severu Sirije, istočno od Eufrata, mogla da krene uskoro.

Foto: AP/Photo

On je dodao da je cilj čišćenje pogranične sirijske teritorije sa Turskom od snaga samoodbrane sirijskih Kurda, formiranje zone bezbednosti i raspoređivanje sirijskih izbeglica koje se nalaze u Turskoj.

TRAMP POVUKAO VOJSKU IZ SIRIJE! Lider Amerike neće više da vodi rat na 11.000 km od svoje kuće!

Američki predsednik Donald Tramp je ranije zapretio da će uništiti tursku ekonomiju ukoliko Ankara, prema njegovom mišljenju, pređe granicu dozvoljenog. ​U nedelju je Vašington saopštio da američke snage neće učestvovati u vojnoj operaciji Turske na severu Sirije i da se neće nalaziti u zoni operacije.

AMERI SE POVLAČE, A TURSKA SPREMA ČISTKU U SIRIJI! Turski parlament produžio ovlašćenje vlade za PREKOGRANIČNE VOJNE OFANZIVE! (VIDEO)

Prisustvo turskih snaga na granici Sirije, koje tamo sprovode operaciju protiv kurdskih snaga, Damask je više puta nazvao ilegalnim i pozvao Ankaru da povuče trupe. Prema rečima portparola predsednika Rusije Dmitrija Peskova, Kremlj očekuje da će Turska u svim situacijama poštovati teritorijalni integritet Sirije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija