• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

09.10.2019

17:58

OSLOBODIĆEMO SIRIJU OD TERORISTA! Turska obavestila UN o početku vojne akcije, a Erdogan poručio: NAŠ CILJ JE MIR! (FOTO/VIDEO)

Vesti

OSLOBODIĆEMO SIRIJU OD TERORISTA! Turska obavestila UN o početku vojne akcije, a Erdogan poručio: NAŠ CILJ JE MIR! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas je da je o operaciji "Izvor mira" u Siriji obavestilo SAD, Rusiju, Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, Italiju, NATO i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija

Ministarstvo je to objavilo na svom nalogu na Tviteru, navodeći da su sve pomenute zemlje, NATO i UN obaveštene još u 14 sati, prenosi agencija Anadolija.


Oružane snage Turske i Sirijska nacionalna vojska pokrenule su ranije danas operaciju "Izvor mira", čiji je cilj, kako su navele, da se uspostave mir i sigurnost u regionu i uništi teroristički koridor koji teroristi nameravaju da uspostave južno od granice s Turskom.

 

 

Turska operacija u severnoj Siriji u skladu je sa međunarodnim pravom i rezolucijom UN. Ministar inostranih poslova ove zemlje izjavio je da su njihova jedina meta teroristi, kao i da će na taj način oni samo doprineti teritorijalnom integritetu Sirije.

Foto: Tanjug/AP

Granica Turske i Sirije

- Nažalost, postoji teroristička organizacija u severoističnoj Siriji. Oni predstavljaju opasnost po našu zemlju- kazao je Melvut Čavušoglu, i dodao:

Akcija u Siriji je naše puno pravo- zaključio je turski šef diplomatije.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pojasnio je na svom Tviter nalogu da je cilj ove akcije mir u tom regionu.

 

 

- Mi ćemo neutralisati terorističke pretnje protiv Turske i omogućiti da se tu uvede sigurna zona- napisao je Erdogan i dodao:

(FOTO) TURCI KRENULI U NAPAD, AVIJACIJA ŽESTOKO TUČE SEVER SIRIJE! Erdogan objavio početak akcije "Izvor mira"!

 - Vratićemo sve sirijske izbeglice kući. Sačuvaćemo teritorijalni intergritet Sirije i osloboditi lokalne zajednice od terorista- zaključio je Erdogan. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija