• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: serbiantimes.info/miamiglasnik.com

11.10.2019

11:46

BEZ FAKULTETA DO 9 NAJPLAĆENIJIH POSLOVA U AMERICI! Ova zanimanja vam u SAD obezbeđuju odličnu platu, a potrebna je samo SREDNJA ŠKOLA!

Vesti

BEZ FAKULTETA DO 9 NAJPLAĆENIJIH POSLOVA U AMERICI! Ova zanimanja vam u SAD obezbeđuju odličnu platu, a potrebna je samo SREDNJA ŠKOLA!

Podeli vest

List “24/7 Wall Street” izvršio je reviziju podataka Američkog Biroa za zapošljavanje kako bi utvrdio koji su to najbolje plaćeni poslovi koje možete dobiti bez fakultetske diplome

SUPERVIZORI U VATROGASNIM I SLUŽBAMA ZA HITNE INTERVENCIJE
Prosečna godišnja zarada: $76.330

Biti vatrogasac je veoma opasan posao, kao i supervizor koji upravlja aktivnostima vatrogasaca, uključujući gasenje vatre sto je brže i sigurnije moguće. Ovaj visko stresan posao je relativno dobro plaćen, vecina radnika zarađuje oko $76.000 godišnje. I ako nikakva diploma nije potrebna, od kandidata se očekuje da imaju sertifikat, završenu obuku i iskustvo u ovom polju.


OPERATORI U ELEKTRANAMA
Prosečna godišnja zarada: $79.610

Iako za posao operatora elektrana ne zahteva završenu visoku školu, podrazumeva dugogodišnje iskustvo kako bio kompetentan za izvršavanje posla.

INSTALTERI I SERVISERI LIFTOVA
Prosečna godišnja zarada: $79.780

Tražnja za poslovima instalacije i servisiranje liftova će porasti u periodu od 2016 do 2026 za 12,1% što je za 7,4% više nego na celekupnom američkom tržistu rada.

NEMA MNOGO BODLJI I LEPO GA JE BRATI! Šire se plantaže šipurka u okolini Valjeva!

Foto: Reuters

MAJSTORI ZA POPRAVKE ELEKTRONIKE, ELEKTRANA, TRAFOSTANICA
Prosečna godišnja zarada: $80.200

Popravka elektronike spada u sedam poslova za koje nije potrebna fakultetska diploma, a ipak godišnja plata, u većini slućajeva, iznosi preko $80000. Ovaj posao je od velikog znacaja, jer podrazumeva nadgledanje elektrana kako bi sve funkcionisalo besprekorno. Međutim zahteva određeno prethodno iskustvo i obuku.

DETEKTIVI I KRIMINOLOZI
Prosečna godišnja zarada: $81.920

Iako nije potrebno da se zavrsi fakultet, potrebno je da se završi policijska akademija i da napraduje kroz godine rada kako bi dospeli do pozicije detektiva.

PILOTI
Prosečna godišnja zarada: $82.240

Upravljanje avionom zahteva ekspertizu i iskustvo. Komercijalni piloti moraju imati sertifikat. Većina pilota godišnje zaradi preko $82.000 a neki čak i više.

DISTRIBUTERI I DISPEČERI ELEKTRIČNE ENERGIJE
Prosečna godišnja zarada: $82.240

Distributeri elektricne energije koordinišu i regulišu proizvedenu energiju. Zbog važnosti i ozbilnosti posla ovi radnici su jako dobro plaćeni, a većina zarađuje više od 86 000 dolara godišnje. Kako elektrane i uređaji postaju ućinkovitiji, automatizovaniji i napredniji, broj distributera i dispečera potreban za upravljanje i regulaciju distribucije elektricne energije verovatno će se smanjiti. Prognozira se da će se ukupnan broj distributera električne energije i dispečera smanjiti za 2,5% do 2026. godine.

(VIDEO) OD OVOG VOĆA SE ZARADI I DO PET HILJADA EVRA PO HEKTARU! Vojvodina je idealna za uzgoj

Foto: Reuters

POLICIJSKI OFICIRI I NAREDNICI
Prosečna godišnja zarada: $89.030

Nadzornici policije prvog reda i detektivi su poznati kao narednici ili kapetani u policijskoj upravi. Kao i detektivi koje nadgledaju, i ovim stručnjacima za sprovođenje zakona ne treba fakultetska diploma, ali moraju završiti policijsku akademiju i steći iskustvo u rešavanju zločina na poslu. Većina tih supervizora zarađuje preko 89.000 USD godišnje.

MENADŽERI TRANSPORTA, SKLADIŠTENJA I DISTRIBUCIJE
Prosečna godišnja zarada: $94.730

Od svih poslova koje radnik u Americi može da obavlja ​​bez fakultetske diplome, menadžeri transporta, skladištenja i distribucije uglavnom se plaćaju najbolje.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija