• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2019

12:53

NEMA POTERNICE, NEMA ZATVORA! Odbegli katalonski premijer: Za Španiju bi bilo dobro da oslobodi moje saradnike, ali dobiće ZATVORSKE KAZNE! (VIDEO)

Vesti

NEMA POTERNICE, NEMA ZATVORA! Odbegli katalonski premijer: Za Španiju bi bilo dobro da oslobodi moje saradnike, ali dobiće ZATVORSKE KAZNE! (VIDEO)

Podeli vest

Bivši premijer Katalonije Karles Puđdemon izjavio je danas da očekuje da će Vrhovni sud u Madridu sledeće nedelje izreći zatvorske kazne do 15 godina za dvanaest zvaničnika, među kojima su neki bili članovi vlade kojom je predsedavao

- Voleo bih da ih oslobode, ne samo da opet budu s nama nego i zbog Španije. Bila bi to dobra vest za Španiju, za njenu reputaciju pravne države, za demokratiju, za Španiju kao državu koja ne sudi tamo gde nema zločina i čijem se pravosuđu može verovati- rekao je za Hinu Puđdemon koji se nalazi u egzilu u Belgiji.



Komentarišući optužbe da je pobegao nakon proglašenja samostalnosti Katalonije dok se ostali nalaze u teškoj situaciji, on naglašava da to nije slučaj.

- Kada sam izašao iz Katalonije, nije postojao nikakav nalog za hapšenje niti me je tražio ikakav sud. Ja sam građanin EU, slobodan, s mogućnošću kretanja- rekao je.



Istakao je da se dobrovoljno javio belgijskom pravosuđu kada je Španija za njim raspisala evropski nalog za hapšenje, a da sada za njim nije raspisana poternica.

Državno tužilaštvo optužilo je Puđdemonove saradnike za pobunu, neposlušnost i korišćenje javnog novca za organizovanje referenduma koji je zabranio Ustavni sud.

STRAH U MADRIDU! Španska vlada traži način da SPREČI IZBOR PUDŽDEMONA!


Puđdemon je 2017. godine bio glavni organizator zabranjenog referenduma o otcepljenju Katalonije od Španije i jednostranom proglašenju republike Katalonije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija