• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: net.hr/informer.rs

15.10.2019

15:39

UPOZORENJE NEUTEŠNE MAJKE: Ćerka mi je umrla zbog stvari koje koriste mnoge devojke i žene!

Vesti

UPOZORENJE NEUTEŠNE MAJKE: Ćerka mi je umrla zbog stvari koje koriste mnoge devojke i žene!

Podeli vest

“Kod kuće je dobila proliv, temperaturu i počela je da povraća. Obe smo verovale da je u pitanju viroza, ništa drugačija od one koju svi pokupimo”, dodala je Don, koja je svoju ćerku negovala tokom noći, ali se njeno stanje samo pogoršavalo

Skrhana majka kojoj je ćerka umrla na rukama, želi da podigne svest o sindromu toksičnoga šoka, stanju zbog kojega je izgubila svoju Medi samo tri dana nakon njenog 19. rođendana.

Don Mesabni (56) iz Nju Džersija u SAD-u ispričala je kako je za smrt njene ćerke kriv tampon, koji je uzrokovao kobni toksični šok.

“Menjala je tampone redovno, znam da je imala menstruaciju, ali sve je radila kako treba”, rekla je Massabni za The Sun.

Ispričala je kako se njena ćerka, koja je bila izvrsna studentkinja modnoga dizajna, vratila kući za prolećne praznike.

7 GODINA JE TRAŽILA PORODICU, A ONDA JE PRVIM KOMŠIJAMA STIGAO PAKET! Neverovatan obrt sudbine spojio SESTRE! (VIDEO)

“Posetile smo njenog brata Džorda a na njen rođendan, 27. marta, izašli smo na ručak kao svake godine. Medi se osećala dobro, a onda joj je pri povratku kući pozlilo”, kazala je neutešna majka.

“Kod kuće je dobila proliv, temperaturu i počela je da povraća. Obe smo verovale da je u pitanju viroza, ništa drugačija od one koju svi pokupimo”, dodala je Don, koja je svoju ćerku negovala tokom noći, ali se njeno stanje samo pogoršavalo.

Devojci je bilo sve lošije, a 29. marta majka ju je zatekla u kritičnom stanju.

“Jedva se micala. Podigla sam je iz kreveta, ali mogla je da pređe tek nekoliko koraka. Kretala se kao robot i teško je funkcionisala. Nekoliko minuta kasnije moja ćerka se onesvestila. Umirala je. Sindrom toksičnoga šoka razara telo za samo nekoliko dana i to se dogodilo Medi”, ispričala je Massabni.

Odmah je pozvala hitnu pomoć i devojka je bez svesti prebačena u bolnicu.

“Držala sam je u rukama i preklinjala da me ne ostavlja i da je volim. Umrla je na mojim rukama. Bilo je užasno”, prisetila se majka najgoreg događaja u svom životu.

Medi je odmah smeštena na intenzivnu negu, gde je otkriveno da su joj svi organi otkazali.

“Odlučila sam da je isključe s aparata 30. marta. To je bilo jedino što ju je održavalo na životu. Lekari su se borili da je spasu, ali njeno stanje se nije popravljalo. To nije bilo fer. Bila je to moja najteža odluka u životu”, rekla je Don.

GREŠKOM JE BACILA VERENIČKI PRSTEN U ĐUBRE I DOŽIVELA SLOM! Ono što su uradili muž i đubretari vraća veru u ljude i ljubav! (FOTO)

Istraga devojčine smrti pokazala je da je Medi tada nosila tampon, zbog kojeg je pala u toksični šok.

Ovaj sindrom obično nastaje nakon infekcije stafilokokom ili streptokokom. Ove bakterije inače žive normalno na ljudskoj koži, nosu i ustima, ali ako prodru dublje u telo, mogu ispustiti toksine koji oštećuju tkivo i uzrokuju zastoj organa.

Nošenje tampona duže od preporučenog povećava rizik od toksičnoga šoka. Don i njen sin Džordž pokrenuli su kampanju kojom podižu svest o opasnostima korišćenja tampona za vreme menstruacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija