• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

23.10.2019

18:57

(FOTO) REFORMAMA PROTIV ULIČNE ANARHIJE! Predsednik Čilea čini sve kako bi zaustavio proteste, U SUKOBIMA ZA SADA STRADALO 15 LJUDI!

Vesti

(FOTO) REFORMAMA PROTIV ULIČNE ANARHIJE! Predsednik Čilea čini sve kako bi zaustavio proteste, U SUKOBIMA ZA SADA STRADALO 15 LJUDI!

Podeli vest

Predsednik Čilea Sebastijan Pinjera predstavio je socijalne reforme u korist siromašnih građana kako bi zaustavio proteste, u kojima je za sada život izgubilo 15 osoba.

- Rast minimalne penzije i minimalne plate, manje cene lekova, veći porezi za najbogatije i smanjenje plata zastupnicima i visokim službenicima uključeni su u reformski paket - rekao je predsednik nakon sastanka s opozicionim vođama.

Foto: Tanjug

Povod za proteste u najstabilnijoj demokratiji Južne Amerike bilo je povećanje cena karata za podzemnu železnicu.

Foto: Tanjug

Pinjera je ubrzo odustao od te mere, ali to nije zadovoljilo protestante koji su isticali parole protiv nejednakosti, niskih plata i penzija te nedostatka prilika za obrazovanje, kao i korupcije.

SURVAO SE PROFIT BOINGA! Avionske nesreće u kojima je POGINULO 346 LJUDI, PREPOLOVILE ZARADU! (FOTO/VIDEO)

Dosad je umrlo 15 osoba, od kojih je 11 stradalo zbog požara u poslovnom kompleksu u Santijagu.

Foto: Tanjug

Tri su osobe ustreljene, dok je jednu osobu pregazilo vojno vozilo, proizlazi iz izjava službenika i medijskih natpisa.

Foto: Tanjug

Dva su vojnika uhapšena zbog ubistava, prenela je televizija 24 Horas. Među ubijenima su i dva Kolumbijca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija