• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bbc/thegrayzone/informer.rs

24.10.2019

11:41

KAKVI KURDI, NAFTA JE U IGRI! Tramp otkrio da američka vojska ipak ostaje u Siriji - DA ČUVA NAFTNA POSTROJENJA!

Vesti

KAKVI KURDI, NAFTA JE U IGRI! Tramp otkrio da američka vojska ipak ostaje u Siriji - DA ČUVA NAFTNA POSTROJENJA!

Podeli vest

On je dodao i da će u taj deo Sirije poslati američku naftnu kompaniju kako bi pomogla

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će jedan deo američkih trupa ostati u Siriji uprkos njegovom ranijem pozivu da se povuku. On je rekao da će manji broj vojnika ostati da štiti naftna polja, a drugi će ostati u blizini Izraela i Jordana.

Odluka Donalda Trampa od pre dve nedelje da povuče američke snage iz pograničnog regiona Sirije i Turske izazvala je kritike čak i nekih njegovih pristalica.

ERDOGAN DONEO TAJNI ROKOVNIK NA SASTANAK S PUTINOM, PA ZABORAVIO DA GA ZATVORI! Lider Rusije je samo uperio prstom, ali KAMERE SU VEĆ SNIMILE PRESUDNI DETALJ! (VIDEO)

Ubrzo nakon toga Turska je započela ofanzivu protiv bivših američkih saveznika Kurda.

Predsednik SAD-a ponovo je branio svoju odluku da se povuče usred optužbi da je izdao snage koje su predvodile Kurde, a koji su bili važan partner SAD-a u borbi protiv terorističke grupe Islamska država.

(FOTO) OBJAVLJENA KARTA RASPOREDA VOJNIH SNAGA U SIRIJI! Putin i Erdogan ucrtali liniju i dogovorili: KURDI IMAJU 150 SATI DA SE POVUKU!

"Zašto bismo svoje vojnike stavljali u sendvič dve velike grupe, potencijalno među stotine hiljada ljudi, koji se bore? Mislim da to ne ide tako", rekao je Tramp.

On je dodao da se Kurdima nije dogovorio "da ih štiti do kraj života".

Međutim, Tramp je takođe rekao da su od SAD-a Izrael i Jordan zatražili da ostave mali broj vojnika u potpuno drugom delu Sirije. Istakli su da su u drugom delu zemlje potrebne američke snage kako bi se "osigurala nafta".

U sukobima širom sveta raspoređeno je ukupno 200.000 američkih vojnika uprkos Trampovim obećanjima da će ih vratiti kući.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija