• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: slobodnaevropa.org/informer.rs

25.10.2019

16:15

RUSI SNIMAJU RIJALITI U MANASTIRU! Ruska televizija i pravoslavna crkva pokreću rijaliti šou u poznatom manastiru Nilov na Ostrovu! (VIDEO)

Vesti

RUSI SNIMAJU RIJALITI U MANASTIRU! Ruska televizija i pravoslavna crkva pokreću rijaliti šou u poznatom manastiru Nilov na Ostrovu! (VIDEO)

Podeli vest

TV kanal Ruske pravoslavne crkve traži takmičare za rijaliti šou koji će se od novembra snimati u manastiru Nilov na Ostrovu

"Evo, samo ste vi i Bog" - i ostali takmičari, pretpostavljamo.

TV kanal povezan s Ruskom pravoslavnom crkvom objavljuje poziv za prijavu za rijaliti šou s duhovnim zaokretom: mesto dešavanja je ostrvski manastir na jezeru, na pola puta između Moskve i Sankt Peterburga.

"Pronađite sebe i naučite o svetu manastirskog života", kaže se u onlajn video reklami, u kojoj se traže "volonteri" za emisiju na ostrvu Ostrov.

Opisujući okruženje kao "jedan od najlepših manastira u Rusiji", dok smirujuća muzika svira preko snimaka kamenja u vodi, crkava sa zlatnim kupolama i mladolikog bradatog monaha koji peče hleb, reklama poziva potencijalne učesnike da provedu mesec dana "vežbanja poslušnosti", u manastiru Nilov na jezeru Seliger.

"Pronađite odgovore na pitanja koja vas dugo muče", navodi se.

"Prvi put na televiziji: rijaliti šou na udaljenosti od sveta", najavljuje oglas upućen potencijalnim učesnicima koji se pozivaju da pošalju prijave – video snimke, molim vas - opisujući sebe i objašnjavajući zašto žele provoditi vreme u manastiru.

Foto: printskrin Youtube

Video klip i najava objavljena 21. oktobra na web stranici TV kanala Spas ne uključuju informacije o tome kako će učesnici biti izabrani ili hoće li među njima biti interakcije. Nije navedeno ko se može prijaviti, ali video ne prikazuje žene, a u manastiru su sve muškarci

(VIDEO) PAŠA LJUBIMAC RUSA! Vučićev dar Putinu postao više od diplomatskog poklona - RUSIJA ODUŠEVLJENA ŠARPLANINCIMA!

Državni registar pokazuje da je kanal Spas, privatno finansiran u vreme osnivanja 2005. godine s namenom promovisanja pravoslavnih hrišćanskih vrednosti, sada u vlasništvu Ruske pravoslavne crkve, prevladavajuće verske organizacije u zemlji.

Neki ugledni ruski zvaničnici i javne ličnosti, uključujući poglavara crkve, patrijarha Kirila, često su kritikovali Sjedinjene Države i evropske zemlje tvrdeći da Rusija mora sačuvati svoju omladinu od onoga što nazivaju korozivnim i pogrešnim zapadnjačkim vrednostima.

Istovremeno, mnoge karakteristike ruske državne televizije ukorenjene su u Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim zemljama, uključujući emisije igara, dijaloške emisije, sitkome i rijaliti programe - od kojih su neki bili vrlo popularni.

Čini se da je ostrvo veoma daleko od popularnih rijaliti emisija poput Dom-2 - ruske verzije Velikog brata, programa holandskog porekla koji je uspeo u nekoliko zemalja - u kojem su romantični i seksualni odnosi najzastupljeniji, a spajanja češća od razilaženja.

DVA SCENARIJA AKO NATO NAPADNE KALINJINGRAD! Rusi za 48 SATI STIŽU DO POLJSKE, a onda lansiraju RAKETE NA OVAJ AMERIČKI GRAD! (VIDEO)

Čini se da se koncept rijaliti emisije u manastiru uklapa u nekoliko trendova koji su isprepleteni s postsovjetskim preporodom Ruske pravoslavne crkve koju podržava država, uključujući Putinovo prikazivanje crkve kao vodeće moralne sile za građane, kao i nastojanja same crkve da se obraća mladim Rusima.

Putin, koji ima 67 godina i bio je predsednik ili premijer poslednjih 20 godina, imao je želju da spreči da se fenomeni poput društvenih medija i rep muzike koriste kao platforma za protest, već da se iskoriste za podršku njemu i ruskoj državi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija