• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno.com

26.10.2019

20:59 >> 21:07

PANIKA U FRANCUSKOJ, SPECIJALNO OBUČENE KINESKINJE ŠPIJUNKE ZAVODE VOJNIKE I OFICIRE! Pariz ubeđen da Peking stoji iza svega!

Vesti

PANIKA U FRANCUSKOJ, SPECIJALNO OBUČENE KINESKINJE ŠPIJUNKE ZAVODE VOJNIKE I OFICIRE! Pariz ubeđen da Peking stoji iza svega!

Podeli vest

Francuske kontraobavještajne službe zabrinute su zbog bretonskih vojnika koji se masovno venčavaju s kineskim studentkinjama. Ovo je jedno od otkrića knjige koja je upravo objavljena o kineskoj špijunaži u Francuskoj

Knjiga "France Chine, les liaisons dangereuses" (Francuska, Kina, opasne veze) otkriva da je Generalni sekreterijat za odbranu i nacionalnu bezbednost zabrinut, te je u poverljivoj belešci pomenut nenormalno visok broj brakova između francuskih vojnika sa sedištem u Bretanji i kineskih studentkinja.

Nema tu ni "lj" od ljubavi

Beleška to ne govori, ali obaveštajni stručnjaci teško veruju u ljubavne priče. Više veruju u ono što se naziva tehnikom zavođenja koju odavno koriste mnoge zemlje kao što su Izrael, Francuska, Rusija, a sada vidimo i Kina.

U Bretanji su ciljevi mnogobrojni. U blizini je Brest Ile Longue i baza francuskih nuklearnih podmornica, istraživački centri, start-upovi i oko 400 kompanija koje rade u području obrane. A da i ne pominjemo osetljivi ogranak DGA (Generalnu upravu naoružanja).

U bretonskom gradu Brestu se nalazi Univerzitet  Zapadne Bretanje i Nacionalna škola naprednih tehnika, koja prima studente iz Kine. Peking je, takođe, otvorio Konfučijev institut u Brestu, ekvivalent našim kulturnim centrima u inostranstvu. 

ŠTA ZNA ORAO ŠTA JE ROMING, ODLETEO U INOSTRANSTVO SA MOBILNIM GPS I NAPRAVIO RAČUNČINU! Niko mu nije rekao da ne ide van zemlje!

U istraživačkoj laboratoriji na velikoj inženjerskoj školi u Bretanji nalazi se trideset studenata koji pripremaju doktorat. A njih deset su Kinezi, koje je poslao kineski institut za tehnologiju, koji radi direktno za vojsku.

Antoine Izambard, autor knjige, zaključuje da su Francuzi naivni i ne razumiju što se događa, te poručuje vojnicima i inženjerima: "Ako vas kineska mlada studentkinja iznenada smatra vrlo privlačnim, budite oprezni".

Knjiga sadrži i druga otkrića o kineskoj špijunaži. Na primer, kako je francuska tehnološka grupacija Alkatel izgubila veliko tržište u Velikoj Britaniji, kojeg je na kraju dobila kineska grupa Huawei. Francuzi su uspeli doći do uređaja koje je Huawei prodao Britancima. Radilo se o identičnim kopijama Alcatel proizvoda. Pošto je sve kopirano, Huawei je kopirao fabričke greške i nedostatke francuskih proizvoda. Za Alcatel je gubitak ovog tržišta bio pravi šok, dok je kineska grupacija Huawei špijuniranjem uštedela 10 godina istraživanja. Huawei je na kraju priznao krađu i platio odštetu.

Iz ovih razloga se telefoni Huaweija nalaze se u centru svih sumnji. Huawei je posebno ispred svih  kad je reč o 5G komunikacijskom protokolu, koji se već koristi za ultra brzi mobilni internet. Sve to stvara noćne more bezbedonosnim službama.

Kako to izgleda u praksi

U bliskoj budućnosti svi će automobili biti opremljeni 5G tehnologijom koja će im omogućiti autonomnu vožnju tj. punu kontrolu nad vožnjom. Zamislite da kineska kompanija ima monopol. To bi značilo da bi Peking mogao paralizovati zemlju. Osim u automobilskoj industriji, 5G će se koristiti u medicini i u našim kućama. Radi se o pravnoj noćnoj mori.

Huawei je stvorio bivši kineski pukovnik. Službeno, kompanija pripada zaposlenim, ali država je ta koja ima kontrolu. Grupa je osnovana u 170 zemalja. Biro za istraživanje i razvoj zapošljava 70.000 ljudi, uključujući 100 najboljih francuskih matematičara u istraživačkom centru u Boulogne-Billancourtu (predgrađe Pariza).

Suočena s ovim bezbednosnim pretnjama, Francuska je reagovala tako što je napravuila tajnu organizaciju: Anti-Huaweijev odbor, pod kodnim nazivom "Cerberus". Odbor koji se u Matignonu sastaje s predstavnicima tajnih službi, agencije za kompjutersku bezbednost i pet ministarstava. 

Foto: Shutterstock

Primera radi, ovaj je odbor zamolio visoke dužnosnike da ne primaju poklone, pogotovo telefone Huawei. Odbor je također zabrinut zbog toga što previše viših rukovodilaca EDF-a (ekvivalent EPS u Srbiji) koristi ove kineske telefone.

TURSKA NE MOŽE BITI KLJUČNI SAVEZNIK RUSIJE NA BALKANU, TO TREBA DA BUDE BEOGRAD, glavni grad Srbije će biti prestonica velike Balkanske konfederacije!

Ukratko, Francuska želi biti oprezna, bez objave rata Kinezima. Ne želi poput Donalda Trampa zabraniti francuskim kompanijama da kupuju i prodaju proizvode Huaweija. Međutim svesna je opasnosti koja preti, jer verovatno i Francuska koristi slične metode. Možemo slobodno reći da svaka ozbiljna zemlja želi da dominira i špijunira druge. 

Ona koja ne brine o svojoj bezbednosti ne može imati svetlu budućnost.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kalimero

pre 4 godine

Što ti je paranoja, na sam pomen reči Huawei Amerika i zapad polude. Razlog? Pa vrlo je prosto, ta kineska kompanija je na putu da uništi iPhone i ostale zapadne proizvođače mobilnih telefona i 4G/5G tehnologije a proširuje svoj asortiman i naa ogroman broj drugih uređaja. Jel kradu tehnologiju? Naravno, a ko to ne radi? Mislite da je zapad bolji?

Marcco

pre 4 godine

Paranoja... sada se zapadne teorije zavere mešaju i u privatni, porodični život!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija