• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.10.2019

13:17

OVO JE UNIŠTITELJ! ISIS NIJE MRTAV, VEĆ IMA NOVOG VOĐU! Abdulah Kardeš, POZNAT PO SVOJOJ BRUTALNOSTI, naslednik je al Bagdadija! (FOTO/VIDEO)

Vesti

OVO JE UNIŠTITELJ! ISIS NIJE MRTAV, VEĆ IMA NOVOG VOĐU! Abdulah Kardeš, POZNAT PO SVOJOJ BRUTALNOSTI, naslednik je al Bagdadija! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Uprkos smrti Abu Bakr al- Bagdadija ISIS već ima novog vođu, bivšeg vojnika Sadama Huseina Abdulaha Kardeša

Kardeš, koga zovu i Hadži Abdulah al- Afari, kako piše Njuzvuk, naslednik je Bagdadija na čelu ozloglašene terorističke organizacije. Uprkos smrti vođe ISIS nije mrtav i ima novog lidera.

Kardeš se sprijateljio sa Bagdadijem u zatvoru, u kome su obojica bili pritvoreni od strane američke vojske.

Abdulah Kardeš, čiji je nadimak "profesor uništenja" ili "uništitelj", poznat je po svojoj brutalnosti, piše Dejli mejl, a uprkos svojoj okrutnosti popularna je figura u redovima ISIS.  

Kako je saopštila novinska agencija ove terorističke organizacije Amak, Bagdadi je Kardeša proglasio svojim naslednikom još 7. avgusta, kada ga je zadužio kao glavnog za svakodnevne operacije ISIS, navodi Njuzvik.

Kardeš je rođen u Tal Afaru u Iraku, a kao mladić pridružio se vojci vođe zemlje Sadama Huseina.

Posle američke invazije na Irak 2003. godine i Bušove odluke da uništi Sadamovu vojsku, Kardeš je uhapšen i zatvoren zbog veza sa Al Kaidom.

U ćeliji američkog zatvorskog kampa on je uspostavio prijateljske veze sa Bagdadijem, koji je tada skovao plan za organizaciju ISIS.

Posle izlaska iz zatvora, on se ponovo pridružio Al Kaidi, da bi potom ponovo uspostavio kontakt sa Bagdadijem i postao njegov glavni izvršilac.

On je bio zadužen za to da eliminiše svakoga ko se protivio odlukama Bagdadija, zbog čega je i dobio nadimak Uništitelj, piše Dejli mejl. 

Takođe, bio je i glavni zakonodavac u organizaciji ISIS, a poznat je i po nametanju striktnih islamskih pogleda i više nego brutalnom primenjivanju šerijatskih zakona.

DAJ SNIMAK SMRTI TERORISTE U TUNELU ILI LAŽEŠ! Mediji PROZVALI TRAMPA DA JE STVORIO LAŽNI CIRKUS od ubistva Bagdadija zbog LIČNE PROMOCIJE! (FOTO/VIDEO)

Posle smrti Bagdadija, Kardeš je, kako pišu svetski mediji, i zvanično postao novi vođa terorističke organizacije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

...И све то, само да би се остварио и... - ДРУГИ МАНДАТ...Председника САД-е. који мора: нешто "да има"...Клинтон се "прославио" бомбардовањем Србије и тако спречио ИМПИЧМЕНТ због афере "Левински"...Бојим се да ће Трампу требати: ипак још "нешто"....А то нешто је....??? (... Можда Бриселски преговори и хитно решење на штету Србије...Ако је тако: Живи били па - видели...?!))

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija