• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Informer.rs

29.10.2019

12:37

(VIDEO) PENZIONERI U STAROM SANDUKU ČUVALI KUKURUZ ZA KOKOŠKE I LUK, NE SLUTEĆI KAKVU VREDNOST IMA! Zahvaljujući rođaku sada će biti bogatiji za minimum 11.000 dolara!

Vesti

(VIDEO) PENZIONERI U STAROM SANDUKU ČUVALI KUKURUZ ZA KOKOŠKE I LUK, NE SLUTEĆI KAKVU VREDNOST IMA! Zahvaljujući rođaku sada će biti bogatiji za minimum 11.000 dolara!

Podeli vest

Sanduk luksuznog francuskog brenda "Luja Vitona", star 150 godina, pronađen je kod starijeg ukrajinskog para koji je u njega odlagao kukuruz za kokoške ne znajući njegovu vrednost

Aleksandar i Aleksandra Sohranič iz Mohnača nisu mogli ni da pretpostave kakav istorijski artefakt čuvaju u kući. Ipak, sačuvali su ga jer im je godinama služio za čuvanje raznih stvari. Veruje se da je ovaj sanduk pripadao nekadašnjoj ruskoj kraljevskoj porodici.

Foto: printskrin Youtube/RT

 

Ukrajinski penzioneri tako su godinama premeštali sanduk držeći u njemu nekada kukuruz, nekada luk i drugo povrće, dok ih jednog dana njihov rođak nije prosvetlio. Njih dvoje u početku nisu ni pokušavali da prodaju sanduk, već su ga odmah odneli u lokalni etnografski muzej.

(VIDEO) SKOT SPAKOVAO AJVAR, KAJMAK, PEGLANU KOBASICU I KREĆE IZ SRBIJE! Odlazeći američki ambasador objavio oproštajni video na Fejsbuku!

Direktor muzeja Maksim Bulah ispričao je da je proverio autentičnost sanduka u butiku ovog brenda u Kijevu. Tada je saznao da je sanduk verovatno proizveden početkom 1880. godine i da bi mogao da košta najmanje 11.000 dolara. To bi bila ogromna svota novca za dva penzionera, ali artefakt bi zapravo mogao da donese mnogo više novca na aukciji, s obzirom na to da iza sebe može imati prilično uzbudljivu istoriju. Neke sanduke istog brenda aukcijske kuće su prodale za više od 100.000 dolara.

I SAMI SU BILI ŠOKIRANI ONIM ŠTO JE AERODROMSKO OBEZBEĐENJE otkrilo u njihovom koferu!

Bulah veruje da je baš ovaj sanduk ispao iz ruskog carskog voza koji je na području Ukrajine izleteo iz šina 1888. godine. U nesreći je poginulo oko 30 ljudi, dok je navodno car Aleksandar III pridržao krov kočije na svojim ramenima kako bi omogućio svojoj porodici da pobegne. Tada su uspeli da spasu i sanduk. Međutim, ovo je samo jedan od mogućih scenarija. Sanduk je takođe kao trofej mogao da donese kući vojnik Sovjetske vojske koji je oslobodio Evropu od nacista tokom Drugog svetskog rata.

Dok čekaju na aukciju i novac od starog sanduka, Aleksandar i Aleksandra zamenili su sanduk limenim loncem koji takođe dobro čuva hranu za njihove piliće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija