• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.10.2019

13:32

GASILI JOJ CIGARETE PO RUKAMA, SILOVALI I TUKLI! DŽIHADISTIMA DA SE SUDI KAO NACISTIMA, traži Bagdadijeva robinja i dobitnica Nobelove nagrade za mir! (FOTO/VIDEO)

Vesti

GASILI JOJ CIGARETE PO RUKAMA, SILOVALI I TUKLI! DŽIHADISTIMA DA SE SUDI KAO NACISTIMA, traži Bagdadijeva robinja i dobitnica Nobelove nagrade za mir! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Jazidi aktivistkinja i dobitnica Nobelove nagrade za mir Nadija Murad apelovala je danas da se svim zatočenim džihadistima sudi kao svojevremeno nacistima

Ona je na Tviteru istakla zahtev da se svi fanatici ISIS, koji su trenutno iza rešetaka, privedu pravdi na otvorenom sudu kako bi ih video svet.

Nadija Murad je preživela tromesečni teror ISIS, s obzirom da je bila zatočena u Mosulu od strane ove terorističke organizacije.  

Murad, koja potiče iz jazidskog sela Kočo u Iraku, sada živi u Nemačkoj, piše Dejli mejl.

Prošle godine dodeljena joj je Nobelova nagrada za mir, zbog njenih napora da se suprotstavi seksualnom iskorišćavanju kao oruđu rata i oružanog sukoba.

Kada je prošlog vikenda ubijen Abu Bakr Al- Bagdadi Nadija se oglasila na Tviteru, napisavši da je njegova smrt dobra vest za čitav svet, a naročito za one zajednice koje su bile direktne žrtve ISIS.  

- Bagdadi je umro, onako kako je i živeo, jer je bio kukavica koja je koristila decu kao štit. Neka sada počne globalna borba da se ISIS privede pravdi- istakla je ona, dodavši da uhvaćene džihadiste ceo svet treba da vidi.

- Moramo da se ujedinimo i privedemo odgovornosti ISIS teroriste kao što je to svojevremeno urađeno sa nacistima tokom Nirnberškog procesa.

Podsetimo, Nadiju Murad je ISIS kidnapovao 15. avgusta 2014. godine i držao je kao robinju u Mosulu, gde su je tukli, gasili joj cigarete po rukama i koži i silovali.

OVU DEVOJKU BAGDADI JE SILOVAO, VREĐAO I TERAO DA PREĐE U ISLAM! Sve je odbila i PLATILA ŽIVOTOM! Operaciju ubistva vođe ISIS TRAMP JE POSVETIO KAJLI MILER! (FOTO/VIDEO)

Ona je uspela da pobegne i to tako što je jedan od njenih čuvara, greškom, ostavio kuću otključanu. Pošlo joj je za rukom da je "prokrijumčare" iz područja koje je bilo pod kontorlom Islamske države u kamp za izbeglice u Duhoku. 

Potom je uspela da stigne do Nemačke, a onda i do Ujednijenih nacija gde je postala Ambasador za ljudska prava, i onda je napisala i knjigu o teroru koji je preživela.

NIKAD VIŠE KANDIDATA: Tramp, Papa i Snouden u trci za Nobelovu nagradu za mir?!

Nadija Murad postala je prva žena iz Iraka koja je dobila Nobelovu nagradu za mir.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija