• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.11.2019

12:18

BOSANSKO MESTO PROIZVODI NAJVIŠE JAJA U CELOJ EVROPI! I stanovnici EU uskoro će jesti jaja iz Donjeg Žabara!

Vesti

BOSANSKO MESTO PROIZVODI NAJVIŠE JAJA U CELOJ EVROPI! I stanovnici EU uskoro će jesti jaja iz Donjeg Žabara!

Podeli vest

Donji Žabar, mesto i opština na severu Bosne i Hercegovine, odavno je poznato kao "prestonica" jaja i živinarstva

Vlasnik jedne kompanije za proizvodnju jaja sada je otišao korak dalje i tvrdi da ova zajednica proizvodi najveći broj jaja po glavi stanovnika u čitavoj Evropi!

Vladimir Miličić rekao je za bosanske medije kako se nada da će liberalizacijom tržišta Evropske unije za izvoz jaja iz BIH to, konačno, i dokazati. Kako je pojasnio ovaj preduzetnik iz Donjeg Žabara u Republici Srpskoj u julu su dobili ohrabrujuće vesti iz Brisela da će ih staviti na listu izvoznika za EU.

Proizvodnja jaja, kao i svi drugi proizvodi od jaja iz BIH moći će da se izvezu na tržište Evropske Unije, što je ogroman korak napred za sektor živinarstva, piše Srpska tajms.

Iako će proći nekoliko meseci dok ova odluka i zvanično ne stupi na snagu, Nebojša Rakić, predsednik Zajednice živinara Republike Srpske pozdravio je ovu odluku:

PANIKA ŠIROM EVROPE: Milioni jaja OPASNIH PO ZDRAVLJE povučeno iz prodaje!

- Još jednom smo dokazali da naša živinarska proizvodnja i kompanije ispunjavaju evropske standarde. Izvoz jaja u EU samo će doneti korist našoj prehrambenoj industriji- izjavio je Rakić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija