• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

08.11.2019

14:49

VITALIJ KLIČKO OPTUŽEN ZA IZDAJU! Bivši bokserski šampion pod istragom!

Vesti

VITALIJ KLIČKO OPTUŽEN ZA IZDAJU! Bivši bokserski šampion pod istragom!

Podeli vest

Gradonačelnik Kijeva tereti se za korupciju i rad protiv države. Optužuju ga da je stekao milione na štetu budžeta i baveći se sumnjivim poslovima. Preti mu 15 godina zatvora

Gradonačelnik Kijeva i bivši bokserski šampion Vitalij Kličko (48) optužen je za izdaju, korupciju i proneveru državnih para. Tužilaštvo ga tereti da je prigrabio milione prilikom rekonstrukcije jednog mosta i baveći se sumnjivim poslovima. Ako bude osuđen, preti mu do 15 godina zatvora.

Uvećavao cenu projekta

Nacionalni biro za borbu protiv korupcije (NABU) započeo je 18. oktobra istragu protiv Klička, i to po prijavi dvojice poslanika. Istražitelji su naveli da postoji sumnja da je Kličko pribavio imovinsku korist za sebe tokom rekonstrukcije kijevskog mosta Šuljavski, koji se usled jake korozije urušio 2017. godine. Radovi su počeli 17. marta 2019. i povereni su građevinskom konzorcijumu "LLC Nort-Jukrejnijan".

- Kličko je sa saradnicima stalno povećavao cenu projekta da bi mogao da ukrade velike sume novca. Prvobitno je procenjeno da će radovi koštati 22 miliona evra, međutim, početkom oktobra 2019. projekat je odjednom procenjen na 38,4 miliona evra. Verujemo da je Kličko sa dvojicom saradnika ilegalno prisvojio milione evra - naveli su istražitelji.

VITALIJ KLIČKO: JA SAM NAPOLA RUS I NIKO NE SME DA DIRA RUSKE MANASTIRE i kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu!

Oni su dodali da je, osim mosta, Kličko, tokom godina koje je proveo na mestu gradonačelnika, koristio državne fondove za lično bogaćenje.

- On je osumnjičen i za krađu državnih para, koje je koristio na kupovinu skupih državnih placeva i drugih luksuznih stvari - saopštili u zvaničnici Nacionalnog biroa.

Negirao krivicu

S druge strane, Kličko je negirao optužbe, tvrdeći da su smešne.

- Ove optužbe nemaju nikakvu osnovu i sigurno će biti odbačene. Najsmešnije mi je to što su me optužili za navodnu izdaju. Neka istražuju i proveravaju jer ništa neće naći - poručio je gradonačelnik Kijeva.

Inače, istraga protiv Klička pokrenuta je nekoliko meseci nakon što je za ukrajinskog predsednika izabran komičar Volodimir Zelenski. On Klička smatra produženom rukom bivšeg lidera Petra Porošenka, takođe optuženog za korupciju. Zato je Zelenski po dolasku na vlast odmah tražio smenu gradonačelnika Kijeva. Kličko je to kategorički odbio i najavio tužbu protiv kancelarije predsednika.

Hoće da se vrati u ring

Foto: AP/Photo

Vitalij Kličko najavio je prošle nedelje da planira da se vrati u ring, čime bi postao najstariji aktivni bokserski šampion u istoriji.

- Željan sam borbe i ringa. Nije isključeno da ću se uskoro opet takmičiti u boksu. To je moja najveća ljubav - rekao je Kličko.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vid

pre 4 godine

Nešto mi je ova priča o mostu poznata.Vitali je loš prepisivač jednog našeg graditelja mosta.Morao je dobro da upozna kako se toradi

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija