• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

14.11.2019

13:24

RUSKI VOZ SMRTI SADA JOŠ UBITAČNIJI! Moćna raketa koja dobacuje do Amerike uskoro i na šinama! (VIDEO)

Vesti

RUSKI VOZ SMRTI SADA JOŠ UBITAČNIJI! Moćna raketa koja dobacuje do Amerike uskoro i na šinama! (VIDEO)

Podeli vest

U Rusiji je napravljen unificirani interkontinentalni raketni kompleks „Jars“ za različite tipove baziranja, uključujući železničko, izjavio je tvorac balističkih raketa „Topolj-M“, „Jars“ i „Bulava“, generalni konstruktor Moskovskog instituta za termotehniku , akademik Jurij Solomonov.

„Napravili smo raketni kompleks „Topolj-M“, sada „Jars“ za različite tipove baziranja: i za stacionarno i za pokretno i za železničko - svuda je jedna raketa“, izjavio je Solomonov u intervjuu za „Nacionalnu odbranu“.

"Jars" je interkontinentalna balistička raketa dometa 12.000 kilometara.

Prema rečima Solomonova, morski strateški raketni kompleks „Bulava“ za podmornice klase „Borej“ takođe je unificiran sa gorenavedenim raketama po određenim elementima i tehničkim rešenjima.

Projekat izgradnje železničkog nosača balističkih raketa, kompleksa „Barguzin“ i dalje je zamrznut. U krajnjem slučaju, nema zvaničnih informacija da je na njemu rad nastavljen.

„Baguzin“ predstavlja voz koji se spolja ne razlikuje od običnog teretnog voza. U njegovim vagonima se instaliraju tri interkontinentalne balističke rakete sa 30 bojevih glava, svaka po 550 kilotona. U njemu se nalazi i komandni centar, tehnološki, tehnički i komunikacioni sistemi.

U slučaju pretnje nuklearnim ratom, oklopni voz izlazi na patroliranje i uklapa se sa drugim železničkim vozovima. Nakon naređenja o borbenoj primeni, voz se zaustavlja i sprečava da počne napad. Krovovi na krovu tri vagona se skidaju, sakriveni mehanizmi sa kontejnerima za rakete podižu se u vertikalni položaj. Za nekoliko minuta se izvodi lansiranje.

Sovjetski borbeni železnički raketni kompleks sa raketom „Molodec“ (voz smrti) prestao je da se koristi 2005. godine prema sporazumu START-2. Naredni sporazum START-3 ne zabranjuje pravljenje novih raketnih kompleksa takvog tipa.

Kako se pretpostavljalo, borbeni voz nove generacije „Barguzin“ je trebalo da se završi 2018. godine, ali je 2017. godine „Rosijska gazeta“ objavila, pozivajući se na izvor u vojnoj industriji, da je rad na njemu obustavljen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija