• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2019

14:27

MAJKA GA OSTAVILA U KONTEJNERU, A SAD IMA KOMPANIJU VREDNU 62 MILIONA! Njegovi potezi OSTAVLJAJU SVET BEZ TEKSTA

Vesti

MAJKA GA OSTAVILA U KONTEJNERU, A SAD IMA KOMPANIJU VREDNU 62 MILIONA! Njegovi potezi OSTAVLJAJU SVET BEZ TEKSTA

Podeli vest

Fredi Figers je čovek o kome se ovih dana mnogo priča.

Reč je o čoveku koga je majka kao bebu ostavila u kontejneru, a danas je na čelu kompanije vredne 62 miliona dolara. Kako pišu strani mediji, rođen je na Floridi i majka ga je ubrzo nakon rođenja ostavila, a udomili su ga Nejtan i Beti Figers dva dana po rođenju.

Sa samo devet godina popravio svoj prvi računar, sa 12 je radio kao kompjuterski tehničar, a tri godine kasnije je osnovao svoju kompaniju. 

Dok je bio još dečak, izumeo je patiku u kojoj je bio ugrađen GPS sa dvosmernom komunikacijom, kako bi pomogao ocu koji boluje od Alchajmera.

- Mogao sam da se javim na telefon i samo da pitam tatu gde je. On nije morao da zna adresu već je samo trebalo da se sagne i govori u patiku i ja bih ubrzo otkrio gde se nalazi. Taj program sam prodao kasnije za 2,2 miliona dolara - ispričao je Fredi.

Sa 16 godina osnovao je "Figers komunikejšn", a sa 24 godine, imao je 80 softvera koje je sam napravio.

Ovog mladog milionera odlikuje i velika humanost. Naime, on na Floridi sponzoriše programe za mlade, plaća račune starijim sugrađanima, daje stipendije srednjoškolcima i pomaže ljudima kojima preti oduzimanje kuća.

- Verujem da treba pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Poboljšaću ovaj svet i promeniti danas za bolje sutra jer novac je samo alat, ali sa tim alatom možemo da popravimo svakodnevni život ljudi - rekao je on.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija