• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.11.2019

20:50

EU SE OSTRVILA NA VELIKU BRITANIJU! Pokrenut pravni postupak protiv Londona ZBOG KRŠENJA OBAVEZA!

Vesti

EU SE OSTRVILA NA VELIKU BRITANIJU! Pokrenut pravni postupak protiv Londona ZBOG KRŠENJA OBAVEZA!

Podeli vest

Evropska komisija poslala je danas Velikoj Britaniji službeno pismo upozorenja čime je pokrenula pravni postupak protiv nje jer nije predložila kandidata za novi sastav tog izvršnog tela EU

- Evropska komisija danas je uputila službeno pismo Velikoj Britaniji zbog kršenja obaveza iz Ugovora o EU tako što nije predložila kandidata za mesto komesara EU- navela je Komisija.



London ima rok do 22. novembra da odgovori na to pismo, prenosi Rojters.

Nova Evropska komisija bi trebalo da preuzme dužnost 1. decembra.

Portparol britanske vlade je potvrdio da je London juče obavestio Brisel da Velika Britanija ne bi trebalo da predlaže kandidate za međunarodnu funkcije do 12. decembra kada će se u toj zemlji održati izbori.

BORISU JE BAŠ TEŠKO! Neće da mu dostave TAJLANDSKU HRANU u Dauning strit, pa mora SAM DA KUVA!


Evropska komisija pak ističe da se zemlja članica ne može pozvati na domaće zakonodavstvo kao opravdanje za nepoštovanje obaveze iz evropskog prava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija