• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.11.2019

10:33

NATO JE SENKA, NIJE MOĆNA VOJNA SILA, IZGUBIO JE SVRHU! NATO je gubio svrhu 90-tih, TADA SU STRADALI SRBI! Hoće li opet neki mali narod i zemlja platiti...?

Vesti

NATO JE SENKA, NIJE MOĆNA VOJNA SILA, IZGUBIO JE SVRHU! NATO je gubio svrhu 90-tih, TADA SU STRADALI SRBI! Hoće li opet neki mali narod i zemlja platiti...?

Podeli vest

NATO trenutno preživljava egzistencijalnu krizu i predstavlja „senku samog sebe", izjavio je poslanik nemačkog Bundestaga iz partije Zelenih i član komiteta parlamenta za spoljnopolitička pitanja Jurgen Tritin

- Alijansu možemo da ulepšavamo rečima, kao što to radi ministar inostranih poslova Hajko Mas, ali moramo da konstatujemo da NATO gubi svoju svrsishodnost - istakao je Tritin.

Poslanik se osvrnuo i na reči predsednika Francuske Emanuela Makrona da se NATO nalazi u stanju „moždane smrti", ocenivši da je to istina.

Prema njegovom mišljenju, Evropa mora da razvije sopstvenu strategiju osiguranja suvereniteta, stavljajući akcenat na jačanje sopstvenih snaga.

- To je jedini način da se napravi protivteza toj 'smrti mozga', ali je pre svega potrebno prevazići tu nostalgiju za NATO - zaključio je Tritin.

TRAMPOV ADVOKAT MULJAO SA GASOM I NAFTOM U UKRAJINI! Đulijanija češljaju federalni tužioci, on NEGIRA SVE OPTUŽBE!

Podsdetimo, NATO se suočavao sa ozbiljnim egzistencijalnim problemima i devedesetih godina 20 veka. Tada je nestao njihov iskosnski neprijatelj Varšavski pakt i SSSR. Tada su se čuli brojni zahrtevi da se krene u rasformiranje zapadne vojne alijanse jer je izgubila svrhu postojanja!

Ipak, umesto toga desilo se nešto potpuno suprotno. NATO je krenuo da se širi prema granicama Rusije, a cenu nove doktrine ovog vojnog saveza najstrašnije su na svojoj koći osetili Srbi, koji su bili žrtve divljačke agresije 1999. godine, ali i nešto ranije tokom građanskog rata u BiH!

AMER SE ZBUNIO! Ne ume da objasni ZAŠTO KRIM NISU PRIZNALI KAO RUSKU OBLAST, vadi se na DRUGAČIJU SITUACIJU!

Vojni analitičari odavno prave paralele sa tom situacijom i plaše se da bi cenu za ponovno "rađanje" ove alijanse mogla da plati neka mala zemlja i narod!

Ipak, situacija je malo drugačije nego 90-tih jer se sada na scenu vratila Moskva i NATO i Vašington ne mogu da se sile nad nejakim!  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 4 godine

NATO ( Nasilnejšn Amerikanejšn Teroris Organiuejšn ) prdnula u čabar, može samo da se k...či sa malim zemljama , što nešto ne pokuša sa onima koji imaju "močno" naoružanje !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija