• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2019

16:49

BLOKIRAN AERODROM U ŽENEVI! Klimatski aktivsti protestuju protiv "apsurda"!

Vesti

BLOKIRAN AERODROM U ŽENEVI! Klimatski aktivsti protestuju protiv "apsurda"!

Podeli vest

Klimatski aktivisti iz grupe "Pobuna protiv istrebljenja" blokirali su danas terminal za privatne avione na ženevskom aerodromu, protestujući protiv avio transporta i nazivajući ga apsurdnim

Desetine aktivista sele su ispred male zgrade terminala držeći se za ruke, dok je policija formirala kordon, prenosi Rojters.

"Blokirali smo terminal za privatne avione da bismo odbranili princip klimatske i socijalne pravde. Ovaj način prevoza je potpuno apsurdan", navedeno je na Fejsbuk profilu ženevskog ogranka grupe "Pobuna protiv istrebljenja".

AMERI PRETE! SANKCIJE, AKO KUPITE RUSKE LOVCE! Pentagon traži od Egipta da odustane od SPORAZUMA SA RUSIJOM! (VIDEO)

Ženeva je glavna raskrsnica za privatne avione bogatih i moćnih ljudi koji ili žive u Švajcarskoj ili putuju u tu zemju zbog poslova s privatnim bankama, institucijama Ujedinjenih nacija i aukcijskim kućama, kao i zbog lečenja u tamošnjim bolnicama.

Grupa za borbu protiv klimatskih promena "Pobuna protiv istrebljenja" formirana je prošle godine u Velikoj Britaniji i od tada je inspirisala brojne akcije širom sveta kojima se poziva na ubrzano smanjenje emisije ugljen-dioksida i obnovu ugroženih ekosistema.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija