• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2019

12:15

KUPILI SU KUĆU ZA 1 EVRO U ITALIJI, sada je celi svet saznao šta ih je tamo dočekalo!

Vesti

KUPILI SU KUĆU ZA 1 EVRO U ITALIJI, sada je celi svet saznao šta ih je tamo dočekalo!

Podeli vest

Jug Italije godinama se bori s demografskom krizom, udaljena mesta su prazna jer se mladi iseljavaju, a kuće ili čitava naselja propadaju.

Tokom poslednjih nekoliko godina, lokalne vlasti u nekoliko takvih sela i gradova odlučile su da prodaju upražnjeno imanje za simboličnu cenu (u mnogim slučajevima samo jedan evro), a novi vlasnici moraju da se obavežu na njegovu obnovu.

Nedavno je CNN kontaktirao nekoliko ljudi koji su kupili kuće i proverio jesu li zadovoljni ugovorom.

Među prvima koja je prihvatila ponudu i kupila imanje u sicilijanskom gradu Musomeli bila je 27-godišnja Francuskinja Morgan Gijo. Ona i suprug izdvojili su jedan evro za 50 kvadratnih metara i obavezali se da će obnoviti kuću, a radovi na obnovi su sada gotovo završeni.

(FOTO) POKLON KOJI JE MILAN OBRENOVIĆ KUPIO LJUBAVNICI I DALJE VREDI KAO KUĆA! S njom je varao kraljicu Nataliju, a na kraju je TRAŽO POLICIJSKU ZAŠTITU OD NJE!

"Većinu posla obavljali smo sami i bilo je sjajno videti kako je kuća ponovno oživela", rekli su supružnici koji će dom u srcu Sicilije koristiti kao kuću za odmor.

"Ovo mesto nas je odmah osvojilo svojim šarmom, meštani su izuzetno prijateljski, a otkup imovine je protekao glatko. Sve se odvijalo bolje nego što smo očekivali - mislili smo da će kuća biti u neredu", kazali su.

U međuvremenu su se neki kupci opredelili za nekretnine za koje je potrebno izdvojiti malo više novca, ali nisu iziskivale tako veliku obnovu. Među njima je bio i Belgijanac Patrik Jansen, koji je za trosobni dom za koji su bili potrebni samo minimalni radovi na obnovi morao da plati deset hiljada evra.

Poput pomenutog francuskog para, Jansen nije imao problema s navodno preterano komplikovanom italijanskom birokratijom.

"Zapravo me iznenadilo da je kupovina i obnova kuće na Siciliji mnogo jednostavnija nego u Belgiji", primetio je.

SLAVICA (19) NAŠLA GOMILU PARA NA ULICI! Trošila ih je sa majkom i sestrom, a ONDA JE USLEDIO HLADAN TUŠ

Međutim, Njujorčanin Keni Sančez dao je ponudu za kupovinu kuće u regiji Kampaniji, a da nije stvarno verovao da će ona biti prihvaćena.

Zato ga je više nego iznenadilo kad je obavešten da ga čeka kuća u gradu Zungoli, stotinjak kilometara od Napulja. Otišao je tamo ovog leta i otkrio da ga čeka puno posla, kuća neće biti dostupna barem još nekoliko godina.

"Obnova će trajati tri godine", rekao je za CNN Sančez, koji je takođe iskusio tamniju stranu uređivanja dokumentacije u Italiji: "Još uvek čekam ugovor o kupoprodaji. Dok ne kupim, ne možemo da počnemo sa sređivanjem".

Ipak, optimističan je i raduje se trenutku kada će on i njegova porodica moći da provedu odmor u novom italijanskom domu.

"Ovo će biti naš letnji dom", rekao je i dodao: "Zungoli je prekrasno mesto i drago nam je što smo dobili ovu priliku."


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija