• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2019

15:14

POČELA HITNA EVAKUACIJA SRPSKIH STUDENATA! Specijalci opkolili univerzitet, ratno stanje na ulicama Hongkonga!

Vesti

POČELA HITNA EVAKUACIJA SRPSKIH STUDENATA! Specijalci opkolili univerzitet, ratno stanje na ulicama Hongkonga!

Podeli vest

Policija u Honkongu započela je novo rasterivanje demonstranata nakon višednevnih sukoba u blizini Politehničkog fakulteta. Saša Moderc, otac jednog od studenata iz Srbije kaže da su svi srpski studenti hitno evakuisani!

Policija u Hongkongu koristila je danas suzavac i gumene metke kako bi zadržala stotine antivladinih demonstranata koji su pokušali da izađu iz kompleksa Politehničkog univerziteta.

Desetine demonstranata pokušale su da pobegnu iz kompleksa, nakon noći pune nasilja u poluautonomnoj kineskoj teritoriji, nakon što su glavni putevi blokirani, most zapaljen, a jedan policajac pogođen strelom.

Tokom noći povređeno je 38 ljudi, saopštila je gradska zdravstvena služba.

Policija je pozvala sve zabarikadirane na Politehničkom univerzitetu da predaju oružje i druge opasne predmete, da skinu gas maske i da mirno napuste kompleks.

(FOTO) POLICIJA IH ZASULA SUZAVCEM I GUMENIM MECIMA! Nekoliko studenata uhapšeno u Hongkongu, pokušali da izađu sa opkoljenog univerziteta!

Foto: Reuters

Saša Moderc, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i otac jednog od srpskih studenata koji se tamo nalazi, rekao nam je da su svi srpski studenti izvedeni iz kampusa pod policijskom pratnjom i sprovedeni u bezbedan hotel.

- Deo njih se vraća u Srbiju preko Moskve noćas u 22 sata, neki imaju kartu za utorak. Svi su dobro. Semestar je prekinut, ocene će biti utvrđene prema predispitnim obavezama i drugim zadacima. O drugom semestru ne zna se ništa - rekao je Moderc za Srbiju Danas.

Foto: Reuters

Policija u Hongkongu opkolila je juče više stotina demonstranata kako im ne bi dozvolila da izađu iz velikog univerzitetskog kompleksa i oslobodivši na taj način okolne ulice posle dvodnevne blokade.

Stotine demonstranata su se tokom celog jednog dana unutar Politehničkog univerziteta borile sa policijskim vodenim topovima i blindiranim vozilima.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RINGISPIL

pre 4 godine

Mislim da amerikanci NAČINJU KINU polako ali definitivno onako izokola.

Boris

pre 4 godine

Sto nasim studentima tesna Srbija pa moraju u svet nema dovoljno mesta kod nas u drzavi koja je sada ispod 7 miliona Boze nas sacuvaj takvog patriotizma.,Professor poslao sinove vani a ove kojima on predaje su kao manje vtedni od njegovih more najurio bi ja njega sa univerziteta odmah

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija