• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

18.11.2019

19:50

ŠOKANTNA PRIČA O ČISTAČICI IZ SRBIJE U BEČU! Vesna sa sinom ZARADILA SKORO DVA MILIONA EVRA, a ono što se na kraju saznalo o njoj, ZAPREPASTILO JE SVE!

Vesti

ŠOKANTNA PRIČA O ČISTAČICI IZ SRBIJE U BEČU! Vesna sa sinom ZARADILA SKORO DVA MILIONA EVRA, a ono što se na kraju saznalo o njoj, ZAPREPASTILO JE SVE!

Podeli vest

Kada je austrijska policija hitno tražila prevodioce za romski jezik, za to radno mesto su se javili srpska čistačica i njen nezaposleni sin. Oboje su zaradili veliku sumu novca, ali par godina kasnije usledili su problemi

Kada su zločini koje su počinili Srbi i Romi primetno porasli u Beču, istražitelji su u početku bukvalno bili bez reči. Prilikom telefonskog praćenja nisu razumeli ni reč.

Na ispitivanju je često dolazilo do "nesporazuma", a zatim i oslobađajućih presuda na sudu. Ukratko: prevodioci su bili hitno traženi - i prvobitno rešenje je naizgled bilo blizu. Zato što su čišćenje kancelarija delimično obavljali pomoćnici koji su govorili na srpskom ili romskom jeziku.

Jedna od njih bila je Vesna D. (53), doseljenica i, prema rečima kolega, nepismena. I tako je 2006. godine čistačica policije je postala divno plaćeni prevodilac. Godišnja plata: oko 100.000 evra. Srpskinja je do 2016. zaradila 1.163.397 evra - više od prosečnog dohotka u Austriji. Vesna D. je 2010. godine svog nezaposlenog sina Dragana (36) uvela u posao - a on je to dobro unovčio, jer je za šest godina primio 740.176 evra.

KOMBI KAMIKAZA PROBIO GRANICU! Vozilo sa MIGRANTIMA razbilo metalnu kapiju, ČETVORO POVREĐENO!(VIDEO)

Onda se desio problem. Prevodioci imaju problem sa rečju "porezi". Oboje nikada nisu plaćali porez na dohodak i promet. Ukupna šteta od 741.000 evra je u sredu naplaćena ovoma. Ali zbog plućne bolesti, mama Vesna se razbolela i predmet protiv nje je odložen. Advokat Filip Volm, je savetovao Filipa D. da se izjasni kao krivac i osuđen je na 4 meseca zatvora i društveno koristan rad.

Austrijska javnost čeka ishod novih procesa protiv još oko 20 prevodilaca sličnih Vesni i Draganu koji su trenutno pod istragom. I njih je policija angažovala po istom principu – jer su im bili kolege i odmah dostupni za honoraran posao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

Ромски језик је... - "ЕСПЕРАНТО"....! Светски језик...Бр.1.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija