• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.rs

19.11.2019

19:48

UKRAJINCI PRAVE GRAD NA MESECU! Projekat od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti!

Vesti

UKRAJINCI PRAVE GRAD NA MESECU! Projekat od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti!

Podeli vest

Ukrajinska kompanija za kosmičku granu "Južni" predstavila je na avio-salonu u Dubaiju projekat aparata za letenje na Mesec

Kako je predviđeno, aparati će se prvo koristiti za traženje ruda, što će biti prvi korak za izgradnju grada na Mesecu.

- Projekat je napravljen za istraživanje površine Meseca i isporuke korisnog tereta na prirodni satelit Zemlje, težine do 150 kilograma, uz mogućnost trokratnog leta sa naučnom opremom - navodi se na sajtu kompanije.

RUSI PRAVE ČUDO U ZONI VEČITOG LEDA! Najhladniji grad na svetu u SIBIRU dobija MOST DUGAČAK TRI KILOMETRA!

Objavljen je i snimak u kojem je pokazano kako će izgledati aparat, putanja leta, sletanje broda i uzimanje uzorka zemljišta.

Kada će Ukrajina izgraditi grad na Mesecu, u kompaniji nisu naveli.

"Južni" je za vreme SSSR-a pravio svemirske rakete "Kosmos" i "Zenit". Trenutno kompanija pravi delove prve faze američke rakete „Antares“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija